Младен Маринов: Не всеки италиански отпадък е престъпно внесен

  • 22 януари 2020 14:55

  • 1560
  • 5
©

“Няма да задоволя любопитството на журналистите относно оскъдната информация за акцията на спецпрокуратурата в Държавната комисия по хазарт. МВР само обезпечава акцията. Органите на реда действат само, когато имат конкретни сигнали”, каза вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, в парламента, където бе изслушан в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде репортер на Novini.bg.

По време на изслушването пред комисията той допълни само, че към момента няма повече информация, защото това са действия на прокуратурата.

Припомняме, прокуратурата по-рано днес влезе в Комисията по хазарта. Очаква се в 16.30 часа директорът на АДФИ Георги Начев да направи изявление във връзка с инспекцията в ДКХ.

Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта

По отношение на миграционния натиск Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, заяви, че той е нисък, а ситуацията е нормална по границата с Турция и Гърция. Няма ескалация на напрежението, но въпреки това усилените дежурства по границата продължават. Маринов посочи, че се използва целият капацитет на граничен пунк “Капитан Андреево”, но там се образуват опашки заради икономическата обстановка и ниските цени в Турция.

Вътрешният министър коментира и проверките, които бяха разпоредени от главния прокурор по отношение на водоизточниците и язовирите. Целта на проверките е да се види състоянието на обектите и дружествата и тяхната финансова стабилност, управление и сигурност. В момента се обобщава информацията от проверките, след което ще бъде предоставена на премиера и главния прокурор.

За отпадъците също е разпоредена проверка и тя върви. Има образувани досъдебни производства в някои общини по отношение на вноса и съхранението на тези отпадъци.

"Дейността с отпадъците е законорегулирана на европейско ниво със съответните директиви. Нашите действи са насочени към тези, които не спазват тези регламенти. Не всеки италиански отпадък е престъпно внесен. Не трябва да се внушава на българското общество, че всичко е незаконно. Нашата цел е да не допускаме незаконен внос и незаконни действия с боклука", допълни министърът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1560 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Пешо

2020.01.22 | 15:35

1

90% е незаконен боклука..пак лъжете народа

2020.01.22 | 15:58

2

Никаква лъжа,много точно казано от гн Министъра.На червени боклу.и несе угажда,само това разбрах.

2020.01.22 | 16:02

3

Всичко в държавата е с краката нагоре ,хаос и престъпност ,далавера ,корупция разврат и милиционерщина .Това комунизма не помни 50години народна власт

Арон

2020.01.22 | 16:13

4

Абе кажете кой е подписал вноса на тези бали боклук в цялата страна не се срамувайте Николай Кънчев от ВМРО ,.
Ако е толкова ценен този боклук и не опасен защо не си го държат у тях?

Обикновена Пунта Мара

2020.01.22 | 17:29

5

Е, то и само това оставаше, ДА ПРИЗНАЕМ, че НЯМАМЕ и ГРАНИЦА!? А, ИМАМЕ ли?! НАРОДЕ????

Добави коментар

Водещи новини