Три години от началото на мандата на Румен Радев

  • 22 януари 2020 14:42

  • 1556
  • 5
Три години от началото на мандата на Румен Радев
© Булфото/Архив

Днес се навършват три години от встъпването в длъжност на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и на Илияна Йотова като президент и вицепрезидент на Република България.

През следващите месеци се очаква държавният глава да предложи промени в Конституцията, свързани със съдебната власт. Миналата година президентът започна консултации за необходимостта от поправки в основния закон, които продължават и през 2020 година. Миналата година президентът пък инициира дебати за проблемите в изборния процес.

От началото на мандата си държавният глава на България е упражнил правото си на вето 19 пъти. В 16 от случаите е оспорвал отделни разпоредби, а три пъти изцяло приетите закони. Всичките върнати закони бяха повторно приети в парламента, дори и този, който обезмисли преференциите.

Румен Радев: Аз не се състезавам с никого

За сравнение предшествениците му Петър Стоянов и Росен Плевнелиев дори за целите си мандати са налагали вето по-малко пъти. Общо за два мандата Георги Първанов е упражнил това свое право 32 пъти.

С последното отхвърлено вето депутатите разрешиха и цивилен да може да оглави военното разузнаване.

Последвайте канала на

Novini.bg
1556 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.01.22 | 15:00

2

Другарю Генерал, иска ми се да видя списъкът от важни за Родината успешни дела, които сте извършили през тези 3 години. Добре ще е той да стои редом със списъка от дела в полза на БСП. Този вторият ми се струва доста по-дълъг. Дали съм прав?

Миро

2020.01.22 | 20:28

3

Другарят Румен Грипенов е ортодоксален комунист и руско-бесепарска ккукла на конци. Или казано с две думи:ПРАЗНА ОПАКОВКА.

Манев

2020.01.22 | 14:58

1

За три години не можа да му уври главата и да разбере, че трябва да обединява а не да цепи народа. Не бих го нарекъл глупак, не зная как да нарека човек който не умее да се учи от грешките си. За три години ни разяде по вече от безмислената вражда м-у ЦСКА и "Левски"

Манев,не разбра ли бе?Р

2020.01.22 | 20:32

4

Румен Тъпото е кремълска марионетка и закостенял военен ретротъпанар. Не умее друго освен да възпроизвежда подготвените му от ген.Решетников и другарката Нинова изказване.

2020.01.22 | 21:29

5

Интересно какво е направил за България другаря Румен Радев

Добави коментар

Водещи новини