Малките търговци на горива посрещнаха с аплодисменти Валери Симеонов пред парламента

  • 22 януари 2020 14:40

  • 912
  • 0
Малките търговци на горива посрещнаха с аплодисменти Валери Симеонов пред парламента
© НФСБ

Представители на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива посрещнаха с аплодисменти днес Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, минути след като преди това вътре, в зала народните представители приеха промените в Закона за горивата. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.

Малките търговци на горива изказаха благодарност на лидера на НФСБ и колегите му народни представители Валентин Касабов, Борис Ячев, Христиан Митев за подкрепата им през последната година и половина.

Дребни търговци на горива протестираха пред парламент

С направените днес от Парламента промени отпадат завишените изисквания за капитал и банкови гаранции към малките търговци, както и законовите текстове, които по думите им ги обричаха на фалит.

„Малките успяха да победят големите – видя се, че в България монополите и олигарсите не са толкова силни, колкото си мислеха“, заяви пред хората Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

По думите му приетият преди година и половина закон буквално е заплашвал да бъдат ликвидирани всички малки участници в бранша за доставката и продажбата на горива, за да бъде цялата дейност предоставена на един-двама монополисти – големите вериги бензиностанции.

„Слава богу, тези текстове бяха отхвърлени. Със законовите промени, направени днес, обсъдени преди това с малките търговци на горива – бизнесът им е запазен“, подчерта Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини