Валери Симеонов: Не съм ничий инструмент, не вярвам на Васил Божков за спонсорството на Левски

  • 22 януари 2020 11:42

  • 9924
  • 23
© Булфото (архив)

През юни месец 2018 година внесох аналогичен законопроект. От цялото мислене законопроектът стана още по-прецизен, още по-взискателен и още по-полезен за държавата. Така че недейте очаква оттук нататък някой да премисли, особено пък аз. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по повод промените в Закона за хазарта, с които се забранява извършването на лотарийни игри от частни фирми, предаде репортер на Novini.bg.

Попитан с какво ще бъде полезен на държавата новият законопроект, Симеонов заяви: "С това, че ще прекрати едно ограбване в областта на хазарта и ще насочи едни много сериозни финансови ресурси към спорта в България, към здравето на България".

Шефът на фен клуба на "Левски": Ние сме привърженици на отбора, а не сме лобисти на лотарията

В коментар на информацията, че феновете на футболния Левски са притеснени и ядосани от това, че законопроектът би могъл да доведе до фалита на клуба, Симеонов посочи, че всяко от тези твърдения подлежи на проверка. Първо, не е ясно какъв е размерът на спонсорството по отношение на Левски. Определено аз на думите на основния спонсор не мога да вярвам, тъй като вече има доста разминавания в цифрите, които той и неговите глашатаи споменават. Защото се говори, че Национална лотария е внесла 70 млн. такси за 2019 година, а според справката на Комисията по хазарта са внесли 19,7 млн. Вижте какви са разминаванията. Така че за мен трябва да се постави под съмнение всяко изявление по въпроса за спонсорирането на Левски – дали е толкова значимо и дали то определя съществуването на отбора. Във всички случаи обаче мисля, че държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини. Ако те сами си го направят с техните резултати, това си е техен проблем, като във всеки спортен клуб, каза Симеонов.

Лидерът на НФСБ коментира и думите на бизнесмена и собственик на Левски Васил Божков, че държавата му пречи и с този закон вероятно се цели удряне по бизнеса му. По думите на Божков инструментът за това е Симеонов. Аз не мога да бъда ничий инструмент. Мога ли да бъда инструмент на някого, както ме познавате – на Бойко Борисов или на някой друг? Смятате ли, че може да ми бъде отправен такъв упрек? Това, което правя, е продължение на това, което съм започнал да правя по отношение на борбата с тази съвременна проказа – хазарта. Тази борба е в синхрон и с нашата програма, а мисля, че и с морала на всеки отговорен човек, посочи Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Той подчерта, че законопроектът не е удар по частния бизнес. Има едни закони, които са създадени в услуга на определена фирма и конкретно лице по време на правителството на Орешарски и които да бъдат променени. Рано или късно това ще стане. Дай, Боже, това да бъде променено по най-бързия начин, заяви зам.-председателят на парламента.

Цветомир Найденов: Васил Божков е монополизирал лотариите. Този частен монопол е по-лош и от държавния

Аз правя това, което трябва да направя и отговарям пред собствената си съвест. Нека колегите от ГЕРБ и от всички останали партии, включително от БСП, също да отговарят пред собствената си съвест, коментира Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

По повод евентуална среща между премиера Борисов и феновете на Левски Симеонов заяви: "Никой не търси среща с мен. Мисля, че законопроектът е ясен, категоричен, разбираем. Това обяснява защо никой не търси среща с вносителя, в случая с мен, а с кого ще се среща премиерът Борисов си е негово право и негов ангажимент".

По думите му създаването на изпълнителна агенция за хазарта, каквото е предложението на финансовия министър, ще е достатъчно, за да се регулира пазарът. Тогава цялата отговорност ще падне върху държавата и държавните институции и няма да има никакво размиване на отговорността. Защото в случая един път имаме калпаво създадено и лобистко законодателство, втори път имаме една Комисия по хазарта, чиято работа също е под много сериозни съмнения, поне като виждаме какви констатации има за невнесени данъци и за одобряване на данъци и отчети на фирми, които са нечетливи. Например отчетът на Национална лотария е нечетлив и това е прието и от Комисията по хазарта, и от органите на НАП. Публична тайна е, че Комисията по хазарта е сериозно пробита в полза на един основен играч в хазартния бранш, посочи лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов внесе Законопроект за забрана на частните лотарии

По думите му промените в Закона за хазарта не противоречат на Конституцията. Има един член 52, алинея 3, в която се казва, че държавата носи отговорността за здравето на нацията, както и за развитието на спорта. Нека да не забравяме основната причина да се внесат тези законопроекти в средата на 2018 година и сега – това е масовото съсипване на здравето и на имуществото на голяма част от българското общество, което след угоднически променените закони през 2013 година залита към хазарта, търсейки решение на своите проблеми, бързо и лесно решение. Това тотално подменя ценностната система на българина, подменя народопсихологията, тъй като се внушава и на младите хора, и на децата, и на пенсионерите, които са в по-тежко положение, че те могат да решат всички свои проблеми, търкайки талончета, а това не е така. Къде останаха онези основни ценности, като трудолюбие, упоритост, последователност – няма ги никъде вече. Внушава се от сутрин до вечер, и то основно от телевизиите, че е достатъчно да си купиш талонче и всички твои проблеми ще бъдат решени – че ще отидеш на екзотичните острови, ще си платиш задълженията и ще си купиш всичко, което ти е необходимо. Внушава се, че не е нужно да работиш, не е нужно да имаш амбиции в която и да била посока, освен с всеки свободен лев да купуваш талончета и да залагаш. Мисля, че това е изключително рушащо психологията на един народ. Това е причината да бъдат внесени тези два законопроекта, каза още Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

 

Novini.bg
9924 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
ДЖОЙС

2020.01.24 | 06:19

23

Я НЯКОИ ДА МИ ОБЯСНИ ЗАЩО ТИКВАТА И ГНОМА ВАЛЕРИ ОПРОСТИХА НА ДОМУСЧИЕВ 50 МОЛИОНА. ЩОТО СА МНОГО СПРАВЕДЛИВИ ,КОКВИТО СЕ ИЗПИСВАТ И ЛИ КАКВО.

Пиф

2020.01.24 | 06:10

22

АЗ ПЪК ВЯРВАМ,ЧЕ СИ НЕЧИ ИНСТРУМЕНТ. Я КСЖИ КОЛКО МИЛИОНЧЕТА ПРИБРАХТЕ С ТИКВАТА ЗА ДА ОПРОСТИТЕ НА ДОМУСА 50 МИЛИОНА.ГНОМ КРАДЛИВ

Правец мрази псевдодемократи

2020.01.22 | 15:26

21

Вдига пара и домусчиев ще му вземе милионите 67 ако не се лъжа .Та и с тоя същото ще стане ще си лапне рекета и С дискотеките по морета пак са налапа ТИ СИ ЕДИН СМЕШКО РЕКЕТЬОР В СВОЯ ПОЛЗА И НЯКОЛКО МЕКЕРЕТА ОКОЛО ТЕБ С КОЙТО ДА СИ ПЛАЩАТЕ ДА СТЕ В ПЪРЛЪМЕТО

Сс

2020.01.22 | 15:22

20

ТОЯ ДА КАЖЕ,ТОЙ КАКВИ ДАНЪЦИ ВНАСЯ ВЪВ ДЪРЖАВАТА,ПЛАЩА ЛИ СИ ЗА НЕЗАКОННИТЕ ХОТЕЛИ И ЗА УРОДЛИВАТА КАБЕЛАРКА ДЕТО БЪЛВА САМО ОМРАЗА.

Пази четепа

2020.01.22 | 15:12

19

Билет за Дубай.
Не е късно? Много са там!

Mu

2020.01.22 | 14:37

18

Череписта по най брутален начин се опитва да рекетира държавата.
Черепист, правиш още по голяма грешка!!
Има нещо грешно в теб. Може би вярата ти.
С кой Бог си?
Ако си си изцапал ръцете с кръв, ще ти лъснат черепа!!

2020.01.22 | 13:17

13

Ето, това са боклуците, като първия коментар. От тези страда обществото.

2020.01.22 | 14:27

17

"Само Левски" лозунг предназначен за умствено ограничени.

2020.01.22 | 13:55

15

Да се афишираш като нечий фен си има граница, останалото е болестно състояние. Плюя ви на футбола, ако той птедизвиква такива страсти.

Само Левски

2020.01.22 | 13:30

14

Левскар съм,обижавам футбола и хидя на Герена от дете! НО С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ ПОДКРЕОЯМ ДУМИТЕ НА СИМЕОНОВ! Левски ще го бъде и без черепа,но нацията трябва да птомени мисленето си! Хазарта е порок за стотици хиляди българи,трява да се изкорени! САМО ЛЕВСКИ

Бива го само да зяе "Джулай морнинг"

2020.01.22 | 12:11

8

из парковете и да му се смеят децата, седесарски парцал.

2020.01.22 | 14:25

16

Стига дрисльо си дъвкал лайна, СДС беше началото и това че не успя е неговата неподготвеност и ихитроста на БКП. За какво плачеш, кажи конкретно, мухльо. Да не би да си загубеняк(нечий фен) и всички да са ти виновни за глупостите в футбола.

2020.01.22 | 13:15

12

Абсолютно точно казано. Руши се психиката на този народ. това е така. а тия там да си крякат и да ходят при премиера.

2020.01.22 | 13:06

11

По безмислено от това да си някакъв фен на отбор, и при това посредствен, няма. Плюя ви на футбола, съвземете се и се занимавайте с нещо смислено.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини