Бившият военен министър възмутен от заместничката на Гешев

  • 22 януари 2020 11:25

  • 5341
  • 1
Бившият военен министър възмутен от заместничката на Гешев
© Булфото (архив)

БЗНС смята за скандално избирането на Десислава Пиронева за заместник главен прокурор на България. Това се казва в позиция на партията във връзка с избора на заместниците на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Пиронева е водила делото срещу лидера на БЗНС и бивш военен министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки.. Той бе обвинен за нарушения при избора на изпълнител за ремонт на българските МиГ-29.

"БЗНС пита: Превръща ли Гешев официално прокуратурата в инструмент за политически натиск? БЗНС пита: Какви са особените заслуги и високи професионални качества на прокурор Пиронева и защо остават скрити за обществото? Нейната работа на прокурор доби популярност с обвинението, което тя води срещу министъра на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки.. Като основен обвинител по това дело тя защитаваше тезата, че Н. Ненчев е виновен за това, че е накърнил интересите на руската компания РСК "МиГ", отбелязват от партията на земеделците.

Иван Гешев избра заместниците си

Съдът вече призна за невинен Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. по делото му за ремонт на изтребителите. Ремонтът на военните машини бе одобрен да се случи в Полша, вместо в завода на руската компания РСК "МиГ" през 2015 г.

Новият главен прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във си избра две жени за свои заместници. Освен Десислава Пиронева. той предложи и Красимира Филипова. Сийка Милева пък ще е новият говорител на главния прокурор. Досега поста се заемаше от Румяна Арнаудова, която отсега нататък ще бъде прокурор във Върховната касационна прокуратура.

 

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5341 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ахмед

2020.01.23 | 14:42

1

ГЕШЕВ СВИНЯ МРЪСНА ДАНО УМРЕШ!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини