Нигяр Джафер: ГЕРБ се страхува от реформите

Страхът от това как ще се предприемат реформаторските стъпки води до популизъм. ГЕРБ игнорират проблемите и бягат от непопулярните мерки. Така зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Нигяр Джафер коментира състоянието на правителстовото.

"Има непопулярни мерки, които ГЕРБ трябваше да предприемат. ГЕРБ управлява 11 години, това е достатъчно време за промяна", коментира тя.

Джафер се очуди, че вотът на недоверие е насрочен за петък, обръщайки внимание, че обикнове се свиква малко след като е внесен. Тя допуска, че управляващите не са готови за този дебат. ДПС обаче ще бъдат в пленарната зала и ще участват в дискусията по вота, увери Джафер.

Какви са правилата за вота на недоверие?

"Независимо какъв ще бъде изходът от гласуването, имаме огромен проблем, че нямаме ценностно мнозинство. Гласуването на бюджета и на вота на недоверие показват кой е опозиция и кой  не. Нашият принцип не е непременно Стани, за да седна. Ние искаме страната да се управлява с конкретни действия", посочи още депутатът от ДПС.

Тя коментира, че има правителство на малцинството, а малкият коалиционен партньор се е разпаднал с отлюспването на Атака. По думите на Джафер освен да създава хаос, Обединени патриоти не правят нищо друго, освен да създават проблем за правителството.

ДПС подкрепи внесения от БСП вот на недоверие срещу кабинета заради цялостен провал в полтииката на околната среда. Повод за исканата оставка на правителството са кризата с безводието в Перник и скандала с внасяне на незаконен боклук в България. От БСП са готови с аргументите си, защо третият кабинет на Бойко Борисов се е изчерпал и трябва да слезе от власт. От ГЕРБ пък се чува основната теза в своя защита, че ВиК мрежата е строена преди доста години, когато на власт са били социалистите, сега просто се появява проблемът. Самият Борисов досега беше лаконичен в коментара си по искания вот. Още през декември той заяви, че не приема критиките на БСП, по време на които са били спрени еврофондовете за екология (правителството на Пламен Орешарски, бел.ред.).

Коментари

 1. 2020.01.22 | 08:49

  В САЩ, Австралия, Великобритания и Канада, ако имигранти не кръстят детето си с англосаксонско име, това дете е 11-о качество човек цял живот в очите на обществото.

  1. 2020.01.22 | 08:59

   Иде асимилацията, а не помаците да беснеят от някакъв смешен възродителен процес.

 2. 2020.01.22 | 08:43

  Begai v Turcia mama ti da e.ba nagla i govori na Erdogan za demokracia i reformi!

 3. 2020.01.22 | 09:06

  Всичките пъти, когато БСП фалира държавата, ДПС беше до БСП. ДПС е гадна феодална групировка на помаците и турчеещите се цигани.

 4. 2020.01.22 | 09:09

  да си завършиш основното , заедно с всичките си малоумни и неграмотни избиратели!!!!

 5. 2020.01.22 | 09:18

  ДПС не е гарант за етническия мир, а гарант за етническа война. Време е за асимилация на помаците и унищожение на ДПС. Омръзна ми от беснеещи тъпанари с чужди имена по телевизията.

  1. 2020.01.22 | 09:29

   Мафията събира данък "спокойствие", ДПС също.

 6. 2020.01.22 | 09:13

  Нигяр ханъм Герб не се страхува от реформите защото не е нужно да се правят такива поради парадирането от вас постоянно ,че герб няма алтернатива .Нямането на алтернатива показва че добре се справят в управлението.

 7. 2020.01.22 | 11:13

  Мангасарка

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет