В петък е дебатът по вота на недоверие

  • 21 януари 2020 18:27

  • 1037
  • 5
В петък е дебатът по вота на недоверие
© Булфото (архив)

Разискванията по внесения от левицата вот на недоверие за провал в политиката в областта на околната среда и водите ще се състоят в петък. Това предвижда точка първа от проектопрограмата за работа на Народното събрание за последния пленарен ден от седмицата.

Освен дебата по вота, в петък е предвиден редовен парламентарен контрол. Народното събрание предсрочно ще прекрати мандата на Владимир Савов, член на Комисията за финансов надзор във връзка с подадена от него оставка, предвижда точка първа от проекта на програма за сряда.

Какви са правилата за вота на недоверие?

Очаква се още депутатите да гласуват проект на решение за възлагане на Сметната палата да извърши одит на Българското национално радио за периода от 1 януари 2017 г. до 30 септември 2019 г.

Вторите четения на промените в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, както и на Закона за съдебната власт също са включени в проекта на програма за сряда. В дневния ред за тогава е и ратификацията на Споразумението в сферата на социалната сигурност между България и Квебек.

Точка първа от проекта на програма за четвъртък предвижда първото гласуване на промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност. В дневния ред за тогава е и Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози. Ратификацията на Спогодбата за пенсионно осигуряване между правителството на България и правителството на Азербайджан, както и Спогодбата с Ислямска република Пакистан за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване на отклонението от облагане с данъци на доходите, са също в проекта на програма за втория пленарен ден от предстоящата пленарна седмица.

Може ли БСП да свали Борисов от властта този път?

Последвайте канала на

Novini.bg
1037 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
страшна сила иде!

2020.01.21 | 19:20

1

Трепери, народе! Войска от червени милионери и турски башибозук иде властта да вземе! 30 години заедно управляваха, държавата ограбиха, до катастрофа ни докараха!

2020.01.21 | 19:23

2

Катастрофата трябва да дойде само за мързеливите крадливи комуноиди и тя идва.

2020.01.21 | 19:33

3

Няма дума Д Е Б А Т, тя е само в множествено число.

2020.01.21 | 19:34

4

Покойният професор Брезински постоянно го повтаряше и искаше да образова журналистите. Който е чел колонката му във вестник „Труд", чел.

гал

2020.01.21 | 22:29

5

Мръсни болшевики. Анатема!

Добави коментар

Водещи новини