Борисов разговаря с президента на Полша Анджей Дуда в Давос

  • 21 януари 2020 15:56

  • 437
  • 2
Борисов разговаря с президента на Полша Анджей Дуда в Давос
© Правителствена информационна служба

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разговаря с президента на Полша Анджей Дуда в Давос в рамките на Световния икономически форум. Това съобщиха от правителствената пресслужба. 

Двамата обсъдиха засилването на двустранните отношения на политическо и икономическо ниво, както и ключови теми от международния дневен ред.

Борисов се срещна с премиера на Грузия Гиорги Гахария в Давос

Акцент в разговора им беше европейската перспектива на страните от Западните Балкани, която е във фокуса на „Берлинския процес“. От тази година съпредседатели на инициативата са България и Република Северна Македония, а миналата година домакин бе Полша.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Анджей Дуда бяха категорични, че евроатлантическото бъдеще на страните от Западните Балкани означава сигурност, стабилност и просперитет за региона.

На срещата беше отбелязана необходимостта от още по-активното насърчаване на добросъседските отношения и регионалното сътрудничество, което е от ключово значение за цяла Европа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
437 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.01.21 | 16:12

2

А деса как целуваша в ролята на каква забрави ли?

наблюдаващотдалеч

2020.01.21 | 16:03

1

Простакът пак прегръща и целува наред.

Добави коментар

Водещи новини