Станишев и тази година почерпи журналистите с баница, обяви, че няма да се кандидатира за лидер на БСП

  • 21 януари 2020 11:46

  • 917
  • 1
©

Евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на за пореден път почерпи журналисти с баница с късмети.

Станишев наложи като традиция да черпи в началото на всяка една година.

 

Сергей Станишев: Резултатите на БСП са разочароващи

 

Той заяви пред репортерите, че със сигурност настоящата 2020 година със сигурност ще бъде много интересна.

По думите му, новото десетилетие ще донесе много промени в Европа и в света.

„Сега все повече си личи, че отиваме към многополюсен свят – с много центрове, с много интереси, които не са подредени“, каза Станишев.

„Виждаме и старта на един период на ново повторение на Студената война, с много враждебна риторика, със своеобразна война за въоръжението“, заяви лидерът на ПЕС.

Той припомни напрежението от преди дни между САЩ и Иран. По думите му, засега възможността за нова война се е разминала, но това не сваля напрежението.

„В момента има криза на почти всички международни организации – като започнем от ООН, минем през НАТО и много други“, каза той.

„Дълго време се чакаше, че експертите ще вземат решения, но днес все повече от всякога се налага нужда от силно политическо лидерство. ЕК изпусна тази възможност“, заяви Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Сега цялата година, по думите му, ще мине под знака на изборите в САЩ. Според него има големи шансове Доналд Тръмп да бъде преизбран.

Относно Европейския съюз, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на заяви, че настъпват сериозни промени. По думите му България трябва да се подготви добре за това изпитание.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на обяви днес, че има достойни хора в партията, които могат да й бъдат конкуренция, но не спомена имена.

Той коментира и случващото се в политическия живот в България.

Според Станишев сегашният вот на недоверие цели настоящият лидер на БСП да бъде преизбран и да се върви към модела "един вожд и членска маса". Той призова социалистите да се обединят и да станат реална алтернатива на ГЕРБ. Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на обяви, че няма планове да се кандидатира за лидер на БСП  тази пролет.

Последвайте канала на

Десислава Станева
917 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.22 | 21:38

1

Че кой се кандидатира за лидер на нещо умряло?!

Добави коментар

Водещи новини