Топла среща между Борисов и Мевлют Чавушоглу

  • 21 януари 2020 10:17

  • 2282
  • 6
© Фейсбук

Винаги е приятно да видя моя приятел и брат. С тези думи турският външен министър Мевлют Чавушоглу приветства премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Двамата се срещната в Давос, където се провежда Световният икономически форум.

В краткото видео, публикувано на фейсбук страницата на българския премиер, се вижда как двамата демонстрират топли отношения. Стана ясно, че Чавушоглу пристига в България на 31 януари. Борисов пък "проговори" турски и прикани Чавушоглу да седнат на "миндера".

Разговорът между Борисов и турския външен министър започна с обсъждане на темата за ситуцията в Близкия изток. Чавушоглу разказа как е протекла срещата в Берлин, където световните лидери обсъдиха как да се продължи мирният процес в Либия.

Ердоган: Турция се превърна в ключ за мира в Либия

"Доста добре минаха разгворите. Меркел постигна много с това, че успя да ни събере там. Абсолютно всички в тези разговори бяха за това, че трябва да се спрерат военните действия, да се оставят оръжията и да се търси политически разговор. Но опасенията са, че като се спре огънят, е възможно да не се спазят обещанията, които предсварително са приети", коментира Чавушоглу.

"Ще продължим усилията", добави той.

Турският външен министър обясни, че има споразумение признатият либийски лидер ас Сараж да сформира военен комитет с Халифа Хафтар и да преговарят помежду си за търсене решение на кризата.

"Чудесна работа сте свършили. С тези совалки на канцлера Меркел до Москва, това че присъстваха и президентите Путин и Ердоган, държавният секретар Помпео, Меркел-Макрон, аз съм оптимист", заключи на свой ред Борисов.

Днес започна Световният икономически форум в Давос. В него взимат участие около 3000 участници. Американският президент Доналд Тръмп и германският канцлер Ангела Меркел също ще са част от форума. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също ще участва. Темата на тазгодишната среща пък е „Заинтересовани страни за един кохерентен и устойчив свят".

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2282 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
няма да видите тази новина тук

2020.01.21 | 10:47

2

Малайзия върна боклука на Франция, Великобритания и САЩ: “Не сме кофата за боклук на света!”

2020.01.21 | 10:44

1

БОЙКО С ТУРЦИТЕ Е БРАТ, НО БЪЛГАРИТЕ НЕ СА БРАТЯ С ТУРЦИТЕ.

Левтер

2020.01.21 | 11:07

4

Така е!

lekar ot Tokuda

2020.01.21 | 10:48

3

От такива топли срещи ми се разпра 3адHuKa

Седесарски дyпедавци

2020.01.21 | 11:08

5

"Топла среща" с рязаните аги, забавили развитието ни като европейска държава с 500г. ... Банкянският бивол не можа да намери приятели в ЕС и Русия и се наг.ъзи на фесовете.

Веско

2020.01.21 | 17:49

6

А бойко кога ще се обреже.

Добави коментар

Водещи новини