Калоян Паргов: Не софиянци, а перничани ще плащат за водата към тях

  • 20 януари 2020 17:02

  • 732
  • 7
Калоян Паргов: Не софиянци, а перничани ще плащат за водата към тях
© Нова телевизия

Решението на Министерски съвет от събота е едно добро обмислено и техническо намерение, което обаче буди много въпроси. Днес в столичната комисия присъстваха четирима министри от кабинета, кметът на София г-жа Фандъкова, кметът на Перник г-н Владимиров и представители на ''Софийска вода''. На тази среща бяха зададени много въпроси, но не всички намериха своите отговори, така че предстои и втора среща. Това обясни в предаването ''Плюс-минус'' по Нова телевизия лидерът на БСП-София и председател на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов.

,,Това решение за водоснабдяване на Перник няма да отмени водния режим в града, а ще го поддържа до окончателното решение за безводието в Перник'', поясни Паргов и подчерта, че и в бъдеще ще бъде ползвана тази мярка при подобна кризисна ситуация.

Бойко Борисов: Перник и София ще си помогнат

Председателят на групата на БСП в СОС посочи и какво е небходимо да се случи, за да бъде осъществено водоподаването към миньорския град.

,,На първо място трябва да има решение на Министерски съвет, след това трябва да има доклад на г-жа Фандъкова, на трето място писмо от ''Софийска вода'' и накрая трябва да има съгласуване с областния управител на Софийска област'', обясни Паргов.

Той увери още, че водата, която ще бъде подавана към Перник, ще бъде заплащана от перничани, а не от софиянци.

,,Да, това е проява на солидарност, но водата ще бъде заплащана от перничани и няма да се отрази върху сметките на софиянци. Самият кмет на Перник заяви, че така е напълно справедливо. Така че допълнителни разходи за столичани няма да има'', категоричен бе социалистът.

Фандъкова: Намалее ли водата в София, спираме подаването за Перник

По отношение на предстоящия вот на недоверие Паргов напомни, че технологичното решение на правителството от събота не отменя отговорността на виновните за кризата в Перник.

,,Това решение не замазва отговорността, която трябва да се носи. А самият вот на недоверие е нещо нормално, това е един политически акт. Ролята на една опозиция е не само да бъде алтернатива, но и да диша във врата на управляващите'', допълни в заключение Паргов.

Последвайте канала на

Novini.bg
732 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2020.01.20 | 20:15

6

перничани какво са виновни , че герб пресушиха язовира?

2020.01.21 | 07:01

7

ти да видиш

ЦВЕТАНОВА

2020.01.20 | 18:59

2

Промяната е започнала, интелигентните и умните не желаят тези, които разграбиха и приватизираха д-вата (банковият фалит+пенсионният фонд). Вие не сте промяната, а тези, които ще ни върнат 20г.назад. НИКОГА КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ! Белият автобус на Орешарски ви очаква.

2020.01.20 | 20:14

5

измий си гу.р.ливите очи и сиренясалата п.ут.ка

2020.01.20 | 19:58

4

Е само това остава и сметките им да плащаме на тия разбойници

Соцето

2020.01.20 | 19:00

3

Лошото е,че вас немогат да ви накарат да платите за престъпленията на дядовците и бащите ви,ато се плаща с рязане на глави!!!

2020.01.20 | 17:35

1

A cervenata, voniashta opozicia na Sposrano 20 moze li da sisha v gaza na upravliavashtite, za da im capa vazduha!

Добави коментар

Водещи новини