Цвета Караянчева изпрати съболезнователен адрес до близките на акад. Благовест Сендов

  • 20 януари 2020 16:37

  • 761
  • 2
Цвета Караянчева изпрати съболезнователен адрес до близките на акад. Благовест Сендов
© Фейсбук

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на академик Благовест Сендов, съобщиха от пресцентъра на парламента.

"Напусна ни една достойна личност, човек с голям математически талант, получил заслужено признание в научните среди не само в България, но и по света", пише в писмото.

Почина световноизвестният математик акад. Благовест Сендов

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчертава, че всички ще го помнят не само с научната му работа, но и с дейността му като виден държавник и общественик, дейност, в която той е вложил всичките си сили в името на развитието на България.

"Като председател на 37-ото Народно събрание, ректор на Софийския университет и председател на Българската академия на науките той остана верен на принципите си и спечели заслужено уважение дори сред опонентите си", посочва председателят на парламента.

Последвайте канала на

Novini.bg
761 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.01.20 | 17:25

1

ЗА НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ НЕ ЖАЛИ ОБАЧЕ

2020.01.20 | 20:46

2

На следващите избори Благовест Сендов да гласува за нея.

Добави коментар

Водещи новини