Борисов отива на икономическия форум в Давос

  • 20 януари 2020 15:19

  • 669
  • 3
Борисов отива на икономическия форум в Давос
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заминава за Швейцария, където ще участва в 50-ата Годишна среща на Световния икономически форум в град Давос.

Темата на тазгодишната среща е „Заинтересовани страни за един кохерентен и устойчив свят”. Очакват се около 3000 участници във форума, сред които президентът на САЩ Доналд Тръмп, федералният канцлер на Германия Ангела Меркел и председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард.

Борисов пред Кристалина Георгиева: България продължава да се развива

В първия ден от форума премиерът Борисов ще участва в сесията на тема „Диалог за дипломацията на Западните Балкани“. Сесията служи като продължение на стратегическия диалог за Западните Балкани, една от основните инициативи на дневния ред на форума в Давос по темата за Европа. Акцент ще бъде поставен върху регионалното сътрудничество в контекста на икономическото развитие на региона. Премиерът Борисов ще се включи и в дискусия, посветена на Централна и Източна Европа, като фокус на разговора ще бъдат възможните решения, които
бизнесът и правителствените лидери могат да дадат за насърчаването на устойчивия растеж и развитие.

В рамките на първия ден на форума в Давос министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е поканен и на вечеря, давана от основателя на Световния икономически форум професор Клаус Шваб. В сряда премиерът Борисов ще участва в неформалната среща на световните икономически лидери на тема „Доминираща Европа“. Сред основните акценти на дискусията ще бъдат предизвикателства пред европейската конкурентоспособност.

По време на визитата си в Давос министър-председателят Борисов ще проведе и двустранни срещи.

Последвайте канала на

Novini.bg
669 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Отговарям

2020.01.20 | 20:48

3

Когато, на времето, краля е събирал съветниците си, за да чуе мнението им по важни въпроси, какво е правил ПРИ.ДВОР.НИЯ Ш.У.Т,КОЙТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ПРИСЪСТВАЛ!

2020.01.20 | 18:24

2

Не е виновен човека, че кравата му е изяла буквара.

2020.01.20 | 15:34

1

и кво ша прай там , магаре от аритметика и борисов от икономика .

Добави коментар

Водещи новини