Радев удовлетворен от възстановяването на авиационното училище „Георги Бенковски“

  • 20 януари 2020 15:11

  • 611
  • 2
Радев удовлетворен от възстановяването на авиационното училище „Георги Бенковски“
©

Днешното събитие е морален акт на възстановяване на гордия български авиационен дух и достойнство. То е действие, което дължахме на вековната ни авиация, на поколенията преподаватели, летци и авиационни специалисти, на нашите учители с побелели коси, които отдадоха младостта и силите си на българската авиация.

Това заяви президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на тържественото откриване на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия.

Държавният глава припомни усилията на няколко поколения авиационни командири и цялата авиационна общественост за възстановяване на Висшето военновъздушно училище след отхвърлянето на проекта през март миналата година, което доведе и до решителната намеса на президентската институция.

Каракачанов: Възстановяването на Военновъздушното училище е изправяне на една несправедливост и връщане на една традиция

„Днес съм удовлетворен, че въпреки загубеното историческо време, празните обещания, безхаберието и съпротивата, със систематичния натиск на авиационната общественост възстановяването на висшето училище е факт. Това е пример, че всички институции и отговорни фактори сме длъжни да работим заедно, когато каузата е бъдещето на България“, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По думите на държавния глава този ден е посветен на бъдещето на българската авиация и нация, защото слага край на огромна несправедливост – закриването преди 18 години на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ и свеждането му до Факултет „Авиационен“ към Националния военен университет.

В словото си Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчерта, че училището трябва не просто да бъде възстановено, но и да разгърне нова по дух и съдържание дейност, адекватна на предизвикателствата на бъдещето, бързото развитие на авиационните технологии и на модернизацията на Българската армия. Затова е необходимо ръководството на висшето училище да разполага с достатъчна самостоятелност и гъвкавост да реагира на динамичните процеси с иновативни форми и методи на обучение и с насочени към бъдещето учебни планове и програми.

 

“Очаквам от ръководството не само в най-кратък срок да възстанови традициите на военновъздушното училище, но и да го превърне в атрактивен образователен и научен център, притегателен за младите и целеустремени българи с качеството на авиационното образование и авиационната наука”, подчерта президентът.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изтъкна необходимостта от дръзка визия и вдъхновена и неуморна работа, за да може училището не само да отстои своята водеща роля във военно образователната ни система, но и да се утвърждава като център за подготовка на кадри за гражданската авиация, с доказана ефективност и безопасност.

„Авиация се гради с дух, ум и сърце“, каза още държавният глава. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие почетния караул, след което се състоя ритуалът по връчване на бойното знаме на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Последвайте канала на

Novini.bg
611 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.01.21 | 00:11

2

Правил е креватни гимнастики с деса

2020.01.20 | 16:19

1

А къде беше когато неморално го закриха, моралисти??Правеше сделките с апартаментите ли или с десата??Лицемери!!!

Добави коментар

Водещи новини