Политолог: Вотът на недоверие се изхабява

  • 20 януари 2020 09:40

  • 1077
  • 4
Политолог: Вотът на недоверие се изхабява
© Булфото (архив)

Използването на вота на недоверие твърде често, по-скоро води до неговото изхабяване. Това е четвърти вот на недоверие, като и трите бяха неуспешни, не мисля, че и този ще е различен. Този коментар направи политологът от "Тренд" Евелина Славкова пред БНР.

Тя посочи, че чисто и математически БСП няма да събере нужния брой гласове. Освен това политологът подчерта, че нито една от силите в парламента не е готова за предсрочни парламентарни избори.

"Дори на самата БСП ѝ предстои тежка година в контекста на вътрешните избори, които ще претърпи, трябва да си изберат лидер. В момента партията ще бъде много съсредоточена върху изборните отчети по места, кампания, защото сме убедени, че от страна на вътрешната опозиция в БСП ще има кандидати", коментира Славкова.

БСП внася мотивите по четвъртия вот на недоверие срещу властта

И добави, че в БСП предстоят интересни процеси. Политологът напомни още, че и в новогодишната си реч почетният председател на ДПС Ахмед Доган е отбелязал, че не е времето за предсрочни избори. Малките формации пък пазели спокойствието на правителството, за да бъдат сигурни, че ще изкарат пълен парламентарен мандат, допуска още политологът.

Евелина Славкова смята, че партиите си дават сметка, че нямат гаранция, че ще влязат в парламента отново. Тя определя това като цинизъм - да се пази статуквото до последно, "защото никой не би искал да напусне Народното събрание".

Днес предстои БСП да внесе в деловодството на парламента вота на недоверие. Този път социалистите ще атакуват правителството за провала в екологията, последван от кризата с водата в Перник и скандалите за нерегламентиран внос на боклук от Италия.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1077 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
????

2020.01.20 | 14:18

4

Евелина,какво повече трябва да се случи в България от ТОВА ,което е в момента,че "правителството" да ПОДАДЕ ОСТАВКА????

2020.01.20 | 10:23

3

Тоя е един от най-добрите комунистически манипулатори на функционалния неграмотен материал и за това сме в това дередже

2020.01.20 | 10:11

2

24 точкова калинка на престъпна бандитска разбойническа демокрация политолог станала и акъли прогнози раздава ,вместо да участва в свалянето на правителството

2020.01.20 | 09:47

1

превърнахте страната в сметище, хрантутници продажни

Добави коментар

Водещи новини