Борис Бонев: Географските особености на София не са оправдание за мръсния въздух

  • 19 януари 2020 19:12

  • 1605
  • 5
Борис Бонев: Географските особености на София не са оправдание за мръсния въздух
© Кадър: БТВ

Инверсиите в София са обичайни, но замърсяването на въздуха не е нещо обичайно за града. Географските особености са още един стимул да предприемем по-крути мерки. Това заяви Борис Бонев от „Спаси София“ и зам.-председател на Столичния общински съвет в предаването „120 минути“ по БТВ.

По думите му София не е единственият град, който има проблеми със замърсяването на въздуха, но навсякъде управляващите се опитват да го решат. Бонев уточни, че в дните с мръсен въздух не носи маска, но се опитва да се предпазва – не отваря прозорците, има и апарат за пречиствана на въздуха в дома си.

Ще се задържи ли мръсният въздух в София и през идните дни

Относно по-високите данъци за старите коли той коментира, че в предизборната си програма като кандидат за кмета на София е записал, че трябва да се въведе принципът „замърсителят плаща“. Гласувал е обаче „въздържал се“ за това предложение на кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, защото управляващата партия така и не е представила разчет за какви мерки срещу мръсния въздух ще отидат допълнителните приходи.

Борис Бонев напомни и за свое старо предложение – да се следи кой какво гори в частните домове с дронове. Подобна система се прилагала успешно в Полша.

Точни данни за стойностите на въздуха може да видите тук.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1605 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
тити

2020.01.19 | 19:30

1

Малоумна патерица!

2020.01.19 | 20:32

2

Изглежда също като умните, но говори глупости, това е проблем от световен мащаб, Нека да проследи новините и тогава да плещи.

2020.01.19 | 23:12

3

ГРЕТАААА

Тони

2020.01.19 | 23:44

4

Голям страхливец и фалшив герой ! Жалко за младият му дух , който вече е погубен от политиката ! Политката е достойно представяне на истината , но без страх , нали е независим политик ?

Онзи

2020.01.20 | 07:00

5

Клоун,който говори пълни глупости.Разказва как колите,които са с Газови уредби изпускат тежки метали във въздуха.

Добави коментар

Водещи новини