Вигенин: Време е за промяна

  • 18 януари 2020 10:15

  • 1040
  • 16
Вигенин: Време е за промяна
© Пресцентър на БСП

"Отстраняването на Нено Димов беше резултат от подготвения вот на недоверие. Всички стъпки,  които се предприемат в момента са в резултат именно на нашето усилия да поставим фокуса върху този много сериозен проблем за държавата. ". Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, пред БТВ и предаването "Тази събота".

По темата с новоизбраният министър на екологията и водите, Вигенин коментира, че дебатите в парламента са показали, че той няма  да бъде ефективен : „Тепърва  да се запознаваш със ситуацията, когато хората със седмици нямат вода, когато всеки ден се появява нова информация за незаконно внесен боклук, когато в редица градове въздухът не е годен за дишане  е меко казано подигравка“.

 

Вигенин: Издигането на Емил Димитров за екоминистър е сюрреалистично

 

„Това, което ние искаме е това управление да получи заслужения си финал, защото то не се справи с реформите в  нито един сектор, а екологичният сектор буквално застрашава живота ни. Когато става въпрос за въздуха, за земята, за водата-  какъв по-силен аргумент едно правителство да си отиде“, категоричен бе Вигенин. Той поясни, че всички, които се обявяват като опозиция на това управление вече имат повече от половината гласове в парламента : „Когато някой се заявява като опозиция при вот на недоверие, е логично да гласува против. Ако гласува за или не участва в гласуването, тогава има ново мнозинство в парламента.

Заместник - председателят на Народното събрание даде пример, който сочи че това управление все повече намалява своята подкрепа : „Деница Сачева, която беше за избрана за социален министър в края на миналата година получи 114 гласа за. Новият министър на екологията Емил Димитров получи 111 гласа. Когато министрите ти се избират с такива гласове, видимо е, че си загубил  и мнозинството в парламента“.

Според Вигенин упорството на управляващите  да настояват, че  сегашното управление е гарант за  стабилност и справяне  с проблемите е напразно. "Когато говорим за екология, вече половин милион българи или са на воден режим, или нямат вода. Всеки ден софиянци, перничани, русенци не знаят какво дишат. Те  виждат, това, което дишат. Всеки вижда боклуците, които се складират в покрайнините на градовете.Този вот фокусира върху един гигантски проблем за държавата и показва, че това правителство не е способно да се справи с реформите в нито един сектор", заяви той.

„Тези тежки проблеми са наследството на ГЕРБ. Кризата дава възможност да посочим още веднъж тежките деформации на това управление и  не очаквайте от нас да си мълчим. Сега е криза в  този сектор, преди бяха други сектори. Всичко това показва, че това управление няма посока и програма, и естественият завършек на всичко това е да се даде нов шанс на ново правителство. България няма време да чака някой тепърва да се поправя. Време е за истинска промяна“, категоричен бе Вигенин.

"Управлението на държавата не може да продължава така. Поради многобройните калинки във властта, в твърде много случаи решенията се вземат  не в интерес на гражданите, а за  да се преразпределят едни средства в различни фирми и групи, които след това си връщат услугата по избори. Този модел предизвиква все повече гняв у хората. Мисля, че е нормално на третата година от  управлението да дадем един нов шанс на страната“, завърши Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Последвайте канала на

Novini.bg
1040 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Манев

2020.01.18 | 12:38

8

Стига с тия клишета, чувам ги от доста време, но си остават без всякакво покритие.

2020.01.18 | 11:08

5

levco dokato vremeto za promiana e samo vav glavite na bsp a ne vav glavite na balgarskiat narod skoro promiana niama da ima harodat ni e robski I shte si podarja robstvoto.

2020.01.18 | 10:40

4

ПРОМЯНАТА В ТЕБ ОТДАВНА Е ФАКТ! НИЩО МЪЖКО НЯМА В ТЕБ. ДЖЕНДЪР ЗАСПАЛ

Един

2020.01.18 | 10:39

3

Тоя да не е да минава в десния тротоар.

2020.01.18 | 10:23

1

Хващайте самолета за северна Корея

2020.01.18 | 10:38

2

Още една ГРЕТА

123

2020.01.18 | 11:11

6

Олигофрен,винаги неподготвен се изказва..!!

"Промяната"

2020.01.18 | 11:23

7

45 години мизерия с олигархията БКП, после още Виденова зима с мизерия и две тройни коалиции с мизерия с олигархията БСП. Това е нещо като противоположното на промяна, да ти е.. майката!

А бе що не идете в Северна Корея

2020.01.18 | 12:48

9

Гьобелсови наглеци, повтарят едни и същи неща (лъжи и др. подобни) по 100 пъти за да станат истини за манипулираните.
За съжаление ще се намерят много които ще им повярват на Гьобелсовците …
Иначе е най-д0бре да идат да работят за Ким Чен Ун…
Там им е мястото ...

2020.01.18 | 14:44

14

Всички коли са таксита, вдигаш ръка и всички спират, готови са и стотици километри да извъртят за жалки суми. Няколко богаташа, малко средна класа и една огромна клошарска сива маса. С.Петерсбург - в тоя най красив руски град мизерията е ужасна.

Добави коментар

Водещи новини