Ревизоро инспектира ТЕЦ "Бобов дол" и обяви: Предстоят още претърсвания и изземвания

  • 17 януари 2020 19:08

  • 3693
  • 10
Ревизоро инспектира ТЕЦ "Бобов дол" и обяви: Предстоят още претърсвания и изземвания
15 53дни
© МОСВ (архив)

Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и влезе на проверка в ТЕЦ "Бобов дол".

Той пристигна в топлоцентралата, където го очакваще ръководството й. В срещата участват и представители на РИОСВ-Перник. Медии не бяха допуснати, предаде БТА. Припомняме, от прокуратурата съобщиха днес, че ТЕЦ "Бобов дол" е обект на проверка от държавното обвинение. В прокуратурата в Дупница се води разследване по образувано досъдебно производство.

Прокуратурата подхвана ТЕЦ "Бобов дол"

Вчера, по сигнал на ТД "Национална сигурност" и икономическата полиция при ОД на МВР в Кюстендил, екип от прокурори и следователи, съвместно с представители на РИОСВ-Перник, са извършили следствени действия във връзка с информация за управление на опасни отпадъци не по установения ред и горенето им без комплексно разрешително от РИОСВ.

През март продължава делото срещу горенето на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол"

Извършен е бил оглед на местопроизшествието, иззети са множество веществени доказателства, разпитани са свидетели, изискани са писмени документи за осъществяване на дейността. Понастоящем, на място, три мобилни лаборатории извършват необходимите изследвания.

Предстоят още претърсвания и изземвания в администрацията на ТЕЦ "Бобов дол", съобщи пред журналисти министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и, след като направи проверка в топлоцентралата днес. Там той се срещна и с представители на РИОСВ-Перник. "Материалите са подписани, заминават за Кюстендил, ще чакаме разпореждане на окръжния прокурор на Кюстендил или на главния прокурор, за да видим какво ще правим след това", каза министър Димитров. Той допълни, че в понеделник документацията по случая щяла да бъде на бюрото му.

 Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и посочи, че няма задържани, разпитани или хора в ареста, след направената вчера проверка по сигнал на ТД "Национална сигурност" и икономическата полиция при ОД на МВР в Кюстендил, от екип от прокурори и следователи, във връзка с информация за управление на опасни отпадъци не по установения ред и горене на същите без комплексно разрешително от РИОСВ-Перник. "Трябва да се изземат документи, за да се види каква е била цялата процедура. Упрек към комина нямаме, предстоят още замервания. Няма опасност за хората", категоричен беше министърът.

Той посочи още, че е посъветвал ръководството на централата да спре мощността, която все още е в процедура на разрешение, докато се уточни какво се случва. "Няма вредни емисии, не става въпрос за отравяне на хората, става въпрос за неспазване на процедури, поне това показват замерванията", допълни Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и. Той посочи, че случаят е "в ръцете" на Окръжната прокуратура в Кюстендил, а той е дошъл в централата, за да окаже съдействие.

БСК настоява за среща с министър Емил Димитров заради вноса на отпадъци

Според него няма вредни емисии, но централата няма нужните разрешителни. "Затова им казах да преустановят тези мощности, докато си получат разрешителното. Като се напрегнат за месец и половина, като си доставят необходимите съоръжения, - ще продължат", каза той. Според Димитров централата имала разрешение за експлоатация само за една от три машини и не е получила официален документ от екоинспекцията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3693 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
тиквата

2020.01.17 | 19:24

1

тиквата къде и и той да инспектира???

Михов

2020.01.17 | 20:06

3

Всичко е точно замърсяване няма .Кой лъжете потулвате нещата
Гори се отпадък в всички блокове баламосват ви .като няма опасност да монтират уреди да се гледатот всеки онлаин да видим колко няма опасност

Издънката

2020.01.17 | 20:00

2

Идеален е за........Комиците и приятели !

Алф

2020.01.17 | 20:50

4

Тоя ревизоро не го ли кръстиха язовиро. Ама ой пак на ревизоро се изживява това е изгодно в момента там където язовиро го отнема. Аз бих излязал час по скоро пред парламента

Въййй

2020.01.17 | 21:07

5

Хахахаах че тоз Бобов Дол не ли е на наш човек,пак замитане,пак глупости,виновни няма да има

Експерт

2020.01.18 | 06:23

8

Нямало вредни емисии, да не би да има полезни емисии?

2020.01.18 | 06:46

9

Ама и ти си един "експерт"....

2020.01.17 | 21:43

7

Аз има казах че този не трябваше да го закачат, това е загадка като нямаш какво да ти вземат какво залагаш........

2020.01.17 | 21:42

6

А бе тоя ,,Язовиро",на много духовит и на голям отворко се прави още като го назначиха...

????

2020.01.18 | 17:46

10

А,КЪДЕ е ДЖИПА????

Добави коментар

Водещи новини