Кръстина Таскова: ''Воля'' е опозиция на всички политици от старата школа

  • 17 януари 2020 16:38

  • 1923
  • 1
Кръстина Таскова: ''Воля'' е опозиция на всички политици от старата школа
© Кадър: Нова телевизия

Много е важно да знаем дали ще има експертни становища не само по отношение на водата в Перник, но и по отношение на други градове, които са изправени пред водна криза. Разбира се, не омаловажаваме замърсения въздух и боклуците, които влизат нерегламентирано в страната ни и се горят. Това заяви в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия народният представител от ПГ на ''Воля'' Кръстина Таскова.

,,Днешният ни разговор с БСП беше ползотворен, като колегите ни представиха над 40 страници мотиви за вота на недоверие. Но вече казах, че когато бъде официално внесен, ние от  ''Воля'' ще се съберем и ще обсъдим мотивите, за да видим как ще гласуваме. За нас е по-важно обаче кризата с водата да бъде решена'', допълни Таскова.

"Воля" поиска от БСП време за размисъл. Независимите депутати станаха зависими

,,Излязохме от залата поради две причини. Първата е, че искахме да покажем, че ние от ''Воля'' не носим вина за тази криза и търсим решение. И втората причина, която е по-важна, е, че ние категорично сме против това управление на държавата на квотен принцип. Освен това г-н Димитров беше избран със 111 гласа ''за'' и 96 ''против''. Народните представители на ''Воля'' са точно 12, така че да бяхме останали в зала и да бяхме гласували против, той пак щеше да бъде избран за министър'', обясни Таскова за решението на ПГ на ''Воля'' да не присъства в залата по време на гласуването за избирането на Емил Димитров за министър на околната среда и водите.

Официално: "Воля" напусна парламентарната зала

,,Мога да кажа, че за първи път в Народното събрание има истинска опозиция в наше лице, която е опозиция на всички политици от старата политическа класа'', посочи народният представител.

Учредяват държавен холдинг, за да имаме по-чиста вода

Относно учредяването на нов държавен ВиК холдинг Таскова отбеляза, че идеята все още не е развита до такава степен, за да може да я коментира, подчертавайки, че на първо място трябва да има по-голям контрол във ВиК сектора.

Последвайте канала на

Novini.bg
1923 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.17 | 20:08

1

Вие сте всичко друго, но не и политици. Върнете се там където ви е мястото, тук само пречите.

Добави коментар

Водещи новини