ГЕРБ: Диалогът за изборите трябва да се води в парламента

  • 17 януари 2020 11:44

  • 449
  • 3
© Novini.bg

ГЕРБ смятат, че мястото за обсъждане на изборните правила е в парламента.

Коментарът е по повод днешната среща на "Дондуков 2", която бе свикана от държавия глава Румен Радев за проблемите в изборния процес. На нея бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт, както и  парламентарно представените политически сили.

 

Румен Радев: Аз не се състезавам с никого

 

"Нашата категорична позиция е, че изборните правила и възможния консенсус, който може да се постигне по тях, трябва да се обсъжда в парламента", заяви пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир ЦиповКрасимир ЦиповКрасимир Ципов е български политик, народен представител в 41, 42, 43 и 44-то Народно събрание. На два по повод липсата на представители на ГЕРБ на срещата, организирана от президента Румен Радев, свързана с изборния процес. За участие в нея са поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили.

 

Партиите променят заедно Изборния кодекс в името на едни честни избори

 

В отговор на критиките на президента Радев, че от ГЕРБ търсели диалог, а не присъстват на срещата, Ципов посочи, че желанието за диалог са заявили още след участието в изборите за местна власт.

"Съвсем ясно и категорично заявихме тази наша позиция, препотвърдихме я преди края на предишната сесия, че в началото на тази сесия ще отправим предложение към политическите сили, за да видим как може да бъде създадена работна група, която да постигне възможния консенсус по тези правила", коментира Ципов.

Красимир ЦиповКрасимир ЦиповКрасимир Ципов е български политик, народен представител в 41, 42, 43 и 44-то Народно събрание. На два попита задочно президента Радев, защо ръководството на БСП не присъства на това заседание, което се провежда в президентството?

Последвайте канала на

Десислава Станева
449 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БГ

2020.01.17 | 12:15

3

НАРОДЕН СЪД!ЗАТВОР И ТРЕПАНЕ!ПАРЛАМЕНТ!ПОГЛЕДНЕТЕ СИ РЕЙТИНГА!

????

2020.01.17 | 12:05

2

Както стана с УЙДОРМАТА 8 лева ли,"другарю-господин"?!

2020.01.17 | 11:56

1

радев е руски агент

Добави коментар

Водещи новини