Кметът на Перник иска още една станция за измерване на качеството на въздуха

  • 17 януари 2020 10:55

  • 346
  • 1
Кметът на Перник иска още една станция за измерване на качеството на въздуха
© Областна администрация - Перник

Кметът на Перник Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в е изпратил писмо до министъра на околната среда и водите за поставяне на още една станция за измерване на качеството на въздуха в града, съобщи общинският пресцентър.

Според Владимиров станцията трябва да бъде поставена в средата на града - близо до индустриалната зона, защото Перник често попада в класациите за мръсен въздух.

По думите на кмета в предходния мандат е имало възможност за кандидатстване за финансиране по програма "Околна среда" за 111 млн. лв., които са разпределени между 7 града.

Кметът на Перник: Голям кредит не е позволил ремонт на водопровода в града

"За съжаление Перник не беше изготвил програма за управление на качеството на въздуха и тези пари не са получени. Те щяха да бъдат насочени към всички, които използват твърдо битово гориво. Сега ще трябва със собствени средства да преодоляваме този проблем", е обяснил Владимиров.

Той казал още, че в новия бюджет, въпреки скромните средства, с които общината разполага, е заложено поставяне на филтри в част от домакинствата, които се отопляват с твърдо гориво.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.17 | 11:32

1

Кмете за какво ти са станции бе .Не виждаш ли ,че пушека от топлофикация балкатн е все едно е гъба от бомба ,ако си в час от дисциплината по ознс-опазване и защита на населиението и народното стопанство

Добави коментар

Водещи новини