Филип Попов за машинното гласуване: Топката остава в полето на изпълнителната власт

  • 17 януари 2020 10:17

  • 294
  • 0
© Булфото (архив)

В настоящия Изборен кодекс съществуват текстове, които трябваше да бъдат изпълнени за машинното гласуване. За доусъвършенстването на ИК - ние ще свършим своята работа. Тази дискусия е изключително полезна и навременна. Топката остава в полето на изпълнителната власт и се надяваме те да свършат своята работа. Това заяви депутатът от БСП Филип Попов по време на дискусията за Изборния кодекс, организирана от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, предаде репортер на NOVINI.BG.

NOVINI.BG припомня, че днес на "Дондуков 2" текат обсъждания на проблемите в изборния процес с представители на изпълнителната и законодателната власт, както и с парламентарно представените политически сили.

НА ЖИВО: Румен Радев: Аз не се състезавам с никого

На срещата на държавния глава с представители на Централната избирателна комисия и анализатори през декември като основни проблеми бяха откроени високият процент на недействителни и сгрешени бюлетини, а също и разминаванията в избирателните списъци и корпоративния вот. Президентът Радев настоява и за въвеждането на 100% на машинното гласуване. На председателски съвет, всички парламентарно представени сили постигнаха консенсус за изработването на нов Изборен кодекс.

Крум Зарков: Сега е времето да се говори за машинното гласувне

Последвайте канала на

Novini.bg
294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини