Крум Зарков: Сега е времето да се говори за машинното гласуване

  • 17 януари 2020 10:23

  • 547
  • 5
© Novini.bg

Проблемите на изборния ни процес отдавна са известни, но не се решават през годините поради няколко причини, една от които е, че тази тема се отваря винаги в навечерието на поредния избор. Това ни натоварва с най-различни съмнения и противопоставяния, а въпросите изискват решения от консенсусен, дори от технически характер. Времето е сега да се говори във всички форуми, включително в президентската институция. Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо по време на срещата на президента Румен Радев за проблемите в изборния процес с представители на изпълнителната и законодателната власт, както и с парламентарно представените политически сили, предаде репортер на Novini.bg

Въпросите, които трябва да бъдат решени, идентифицираме основно като качествено изпълнение на закона. С последните изменения от август е предвидено, че следващите избори трябва да се проведат с машинно галсуване. За да не се окаже отново, че е невъзможно, трябва ясно да се идентифицират какви са отговорностите на ЦИК и Министерски съвет в това мероприятие, за да не се случи като на евроизборите - ЦИК да пише писма, да не е ясно кой за какво отговаря и в крайна сметка машинното гласуване да бъде силно ограничено. Чрез закон трябва да се регламентира коя институция за какво отговаря във връзка с машинното гласуване, заяви Зарков.

Румен Радев: Аз не се състезавам с никого

За нас е основна тема да започнем разговора сега и специално създадената група в парламента да излезе от политическото противопоставяне. Това ще стане тогава, когато всеки е сигурен, че гласът му няма да се загуби, да бъде грешно преброен или манипулиран. Броят недействителни бюлетини на последните избори показа, че машинното гласуване е абсолютно необходимо. Преференциите трябва да бъдат качествено отчитани и машинното гласуване, направено разумно, в ред, а не в хаос, ще доведе до това. Ние от БСП се ангажираме да работим конструктивно по темата. Изисква се само добросъвестност и спокойствие, каза още Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо.

Последвайте канала на

Novini.bg
547 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.01.17 | 11:06

5

Това недоправено същество отново се изсра на метено

Горд демократ

2020.01.17 | 11:01

4

Демокрацията и капитализмът убиха социализма и плановата икономика. Разказаха им играта. Сега плужеците като този потомствен бандит искат да се върнат, но народът няма да им позволи никога повече.

2020.01.17 | 10:52

1

Крумчо, вие от БСП оплювате или хвалите машинното гласуване, когато ви е удобно. Бандити бяхте и си останахте, скапани потомци на разсипници на фабрики за кашкавали.

2020.01.17 | 10:57

3

Т Р О Л

2020.01.17 | 10:53

2

Няма да има предсрочно гласуване. Мрете от яд, руски ориенталци! Ще чакате до 2021 г. , защото това е демокрацията.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини