Вежди Рашидов предложи да се отпечата юбилейно издание на "Под игото"

  • 16 януари 2020 13:05

  • 302
  • 1
Вежди Рашидов предложи да се отпечата юбилейно издание на "Под игото"
© Булфото (архив)

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко предлага тази година, когато се навършват 170 години от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов, да се отпечата юбилейно издание на романа "Под игото", съобщават от комисията.

Той споделя своята инициатива в писмо до ръководството на Съюза на българските писатели.

Протест в Сопот срещу „превода” на „Под игото”

"Вярвам, че Съюзът на българските писатели ще подкрепи идеята като израз на дълбоко признание към великото дело на един изключителен писател. Убеден съм също така, че ще се намерят и спомоществователи за благородната кауза.

Романът "Под игото" е не само еталон в българската литература, но и отдавна се е превърнал в световна класика", пише Рашидов в писмото.

Председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов приветства инициативата на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Защо "Под игото" е скучна за младежите?

Както е известно, Иван Вазов е бил почетен председател на писателския съюз и в архива и до днес се пазят протоколите от избирането му на този пост, се отбелязва в съобщението.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
302 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ужас

2020.01.16 | 17:47

1

А ще го превеждат ли?

Добави коментар

Водещи новини