Вигенин: Издигането на Емил Димитров за екоминистър е сюрреалистично

  • 15 януари 2020 10:25

  • 1365
  • 6
© Пресцентър БСП (архив)

ПГ на "БСП за България" няма да подкрепи предложената кандидатура. Това каза депутатът от БСП и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин по време на дебата в парламента за оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов и гласуването на кандидатурата на Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и за нов екоминистър.

Можем само да ви благодарим за тази номинация, за начина, по който беше направена, за мотивите, с които беше представена. Демонстрирахте цялата си несъстоятелност и непригодност да решавате проблемите на държавата. Разбрахме, че коалиционният съвет бил неприятен. Но защо - защото са се обсъждали вносът на отпадъци, водната криза в Перник? Не, тези неща не са толкова неприятни. Занимавали сте се с разправии помежду  си, с един не съвсем лишен от основание въпрос, защо Нено Димов е на "топло" в ареста, а други, като например министърът на регионалното развитие и бившият областен управител на Перник също са на топло, но вкъщи. Спрели сте се на кандидатурата за министър на околната среда и водите. Очевидно не сте обсъждали кой е с експертиза за поста. Основната логика е да се намери някой, който да гарантира запазване балансите на властта и довършване на мандата, без значение е цената на това добутване до 2021 година за гражданите и за държавата, заяви Вигенин.

Официално: "Воля" напусна парламентарната зала

И каква блестяща хрумка - пращате човек, чиято задача ще бъде да ревизира и проверява системата, понеже няма никакъв друг аргумент в подкрепа на конкретната кандидатура, та дано някой се върже на тази идея", коментира той. И какъв невероятен късмет - роден е в Перник (Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и - б.р.), а може би, месторождението е не просто късмет, а първи критерий за това предложение, защото и децата знаят, че проверките ги правят други институции. Всичко изглежда толкова сюрреалистично, че поражда въпросът чия кандидатура е Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и. Кандидатът си признава, че не познава сектора, че не познава Перник, че не иска да е министър, но иска да запази тази власт докрай. Поздравления – с такава изчерпателна и благородна приграма не е застъпвал никой министър. Очевидно му е направено предложение, което той не може да откаже. Знаем кой прави такива предложения, посочи депутатът от БСП.

Това е едно безидейно правителство, затънало в безхаберие. Основната му задача е да довърши управлението си. А на този фон Борисов избяга от безводието в Египет. В Египет също има безводие, но язовирите там не са пресъхнали, коментира социалистът.

Някои неща имат цена, която не бива да бъде плащана, каза още Кристиан Вигенин по повод кандидатурата на Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и за министър на околната среда и водите.

Явор Божанков: Специалитет на Борисов е да прехвърли отговорността върху друг

Последвайте канала на

Novini.bg
1365 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
сюрреалист

2020.01.15 | 10:35

1

Бре ,какви сложни думи "владеело" амбреажчето - да му се ненадяваш !

2020.01.15 | 10:46

2

shto bre bsp kakavto ciganskiat premier takiva mu I ministrite toi gospod sabira prestapnicite.

малиииии

2020.01.15 | 11:44

4

сюрреалистично е вие червените миндили да сте на власт и България да цъфне и да върже,червени катили!!!!!!!!

2020.01.15 | 13:30

5

ПГ на "БСП за България" няма да подкрепи предложената кандидатура. А БСП за Русия? Рубладжийски безродници.

2020.01.15 | 11:08

3

Друго си беше Емилия Масларова - министър на заетостта и социалните грижи, Румен Овчаров - министър на енергетиката и за малко Пеевски - шеф на ДАНС. Просто сюрреализмът на БСП е ненадминат.

Ново

2021.02.27 | 19:15

6
Бсп е свикнал на празни магазини и заплати на 6-7 месеца един път и ако има за приватизация са отличници

Добави коментар

Водещи новини