Искрен Веселинов: Виновниците за кризата в Перник са десетки

  • 15 януари 2020 09:34

  • 540
  • 4
© Булфото (архив)

Водната криза в Перник явно е символът, под който ще мине това първо заседание и тя позволява на всички да проявяват загриженост и всички да експонират темата за чиста вода, чист въздух и т.н. Водата е важна тема, въздухът също. Има и други подобни важни теми. За "Обединени патриоти" най-важната е общество ли сме, единна нация ли сме или социалната разруха и умишленото окалване и принизяване на институциите вече дава своите отровни плодове и ни превръща в сбор от мразещи се хора. Всички са приковали поглед в Перник, отскоро и народът си има нарочен генерален виновник. Истината е, че виновниците са десетки. Това заяви в декларация от трибуната в НС депутатът от Обединени патриоти Искрен Веселинов.

По думите му същото се случва и в социалната сфера. "Не минава ден без нагло, показно убийство или друго престъпление на маргинали. Правим се, че не забелязваме", каза още Веселинов. По думите чувството на безнаказаност се възпитава още от люлката. "В началото на тази пленарна сесия заявяваме - абсолютен приоритет за нас ще бъдат темите, свързани със социализация на маргинализираните цигански общности. Затова е нужно да се приеме и нова концепция. Чакаме тази концепция и я изискваме от Министерски съвет", подчерта още Веселинов.

Даниела Дариткова: През тази година няма да има предсрочни избори

Той посочи, че въвеждането на военно обучение в училищата също остава приоритет за парламентарната група, както и противодействието на битовата престъпност. От групата ще искат и промени в Наказателния кодекс.

Приоритет за нас е концепцията за циганските общности, чакаме я и я изискваме от Министерски съвет, каза още той.

Мустафа Карадайъ: Сегашните кризи са олицетворение на 10-годишното хаотично управление на ГЕРБ

Последвайте канала на

Novini.bg
540 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Вън

2020.01.15 | 10:04

1

Вън

Незабравка

2020.01.15 | 10:14

2

...ииии, първият престъпник ееее: бокотиквов тъпунгеров БългароУбиец и Предател български!

Циганин

2020.01.15 | 10:41

3

От магаре кон не става,г-н Веселинов.

2020.01.15 | 10:56

4

Искрене това го кажете на Гешев и ББ и напускайте или свалете доверието в това правителство.Другото е лъжа ,измама и бандитизъм и разбойничество и наглецизъм

Добави коментар

Водещи новини