Откриват новата сесия на Народното събрание

  • 15 януари 2020 07:03

  • 243
  • 0
Откриват новата сесия на Народното събрание
© НС

Днес се открива новата сесия на 44-то Народно събрание. Очакват се изказвания от парламентарните групи за приоритетите през новия политическия сезон.

Депутатите ще започнат работа през новата 2020 г. с гласуване на персонални промени в Министерския съвет. За министър на околната среда и водите на мястото на Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе е предложен Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и от "Обединени патриоти". След това седмичната проектопрограма предвижда парламентът да разгледа на второ четене Законопроекта за маслодайната роза.

Гласуват оставката на Нено Димов

В четвъртък се предвижда депутатите да обсъдят на първо четене промени във Валутния закон. След това ще разгледат на първо четене промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, както и Годишните доклади на Комисията за регулиране на съобщенията за 2018 г. и за пазара на пощенски услуги за 2018 г.

В петък се предвижда парламентът да обсъди Доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба през 2018 г. от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет. След това е предвиден редовен парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Novini.bg
243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини