Гласуват оставката на Нено Димов

  • 15 януари 2020 06:39

  • 431
  • 3
Гласуват оставката на Нено Димов
©

Рокада във властта, в първия работен ден на парламента за годината.

Депутатите, трябва да гласуват оставката на Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе и да одобрят негов заместник в екоминистерството.

Кабинетът предлага това да бъде народният представител Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и - Ревизоро.

Емил Димитров - Ревизоро ще е новият екоминистър

Депутат от квотата на ВМРО, юрист и бивш шеф на Агенция „Митници”  в кабинета Сакскобургготски.

Сметката показва, че ГЕРБ и общо всички патриоти имат 122-ма депутати или точно необходимото мнозинство. Тоест за да мине вотът, АТАКА също трябва да гласува.

NOVINI.BG припомня как се стигна до оставката на Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, който бе първият в демократичната история на България действащ министър, който бе арестуван

През ноември 2019 година стана ясно, че заради критично ниските нива на водата в язовир „Студена”, Перник и околността минават на воден режим.  Тогава държавата увери жителите на града, че не предстои сериозна криза, но в града се стигна дори и до обявяване на бедствено положение. Започнаха проверки и така под обсега на проверяващите попадна завод „Стомана”.

Шефът на ВиК - Перник Иван Витанов беше уволнен от поста си, а прокуратурата започна проверка в МОСВ и МРРБ.

На 9 януари  2019 година за разпит бяха привикани бившият областен управител на града Ирена Кръстева, Вяра Церовска, бивш кмет на Перник и отстраненият Витанов.

В същия ден на разпит бе и Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, за който часове по-късно стана ясно, че е задържан. Бяха извършени претърсвания в МОСВ и в апартамента му, от където бяха иззети дори документи, свързани с боклука от Италия. Димов пренощува в ареста.

Именно оттам на 10.01.2020 година той депозира и своята оставка като екомистър, а премиерът Бойко Борисов веднага я прие.

Час по - късно, същият ден, Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе се сдоби и с обвинение за умишлена безстопанственост затова, че е давал разрешение за ползването на водата от язовир “Студена” за промишлени цели на определени дружества въпреки, че е бил многократно уведомявам затова, че нивото на водата значително намалява.

Последвайте канала на

Novini.bg
431 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
90 000 души

2020.01.15 | 07:17

1

Ооооо, аз мислех, че гласуват доживотната присъда.

Цветан Цветанов

2020.01.15 | 07:42

2

Ако в парламента са останали НОРМАЛНИ ХОРА, то "Ревизоро" НЯМА да бъде ИЗБРАН!!!

2020.01.15 | 07:49

3

По-добре да гласуват тяхната си оставка и без това нищо полезно не правят, само пълнят каналите.

Добави коментар

Водещи новини