Маноил Манев от ГЕРБ с предложение за промени в Наказателния кодекс

  • 14 януари 2020 15:30

  • 828
  • 2
Маноил Манев от ГЕРБ с предложение за промени в Наказателния кодекс
© Novini.bg (архив)

Инициирам дискусия с участие на експерти, която да определи по-строги наказания в Наказателния кодекс за тежки престъпления, извършени от непълнолетни.

Това обяви на пресконференция в Стара Загора депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и отбрана, предаде БТА. Той е категоричен, че извършилите убийства, изнасилвания и грабежи на възраст от 16 до 18 г. не трябва да получават по-малки присъди заради възрастта си. По думите му необходимо е неотменно наказание, бързо и справедливо по тежест.

Убиецът от Галиче - социопат, действията му присъщи за животните

Предстои разглеждане в пленарна зала и на предложението на Маноил Манев за промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до института на неизбежната отбрана. В чл. 3 задължително трябва да има думата "нападение", т.е. да има реално нападение, за да се задейства този текст, защото алинеите в един закон са подчинение на основния текст в конкретния член. И когато нападението е в дома ти, тогава няма превишаване на пределите на неизбежната отбрана, обясни депутатът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
828 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.01.14 | 20:12

2

RUSSIAN IBRIK

????

2020.01.14 | 15:50

1

А,за ПЪЛНОЛЕТНИТЕ?! А,за "министрите"?! А,за "депутатите"?! А,за.............?!

Добави коментар

Водещи новини