Политолог: Гешев влиза с летящ старт

  • 13 януари 2020 08:07

  • 2537
  • 6
Политолог: Гешев влиза с летящ старт
© Нова телевизия

Прекалено много административни служби са замесени във водната криза, а все още не се знае кой е виновен – не се знае пирамидата на отговорност. Получава се безотговорност. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия политологът Мария Пиргова.

По думите  ѝарестът на министъра на околната среда и водите е превантивна мярка, заради предстоящия вот на недоверие срещу правителството. На прокуратурата ще ѝ бъде много трудно да изведе виновните за водната криза. Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе може да бъде обвинен, но задържането му под стража е прекалено. Новата прокуратура може би много бързо иска да се покаже в румънски вариант, заяви Пиргова.

Ген. Атанас Атанасов: Нено Димов стана жертва на своя кариеризъм

Администрацията в България е така устроена, че при търсене на отговорност винаги може да се стигне до министъра, заяви политологът Стойчо Стойчев. В момента новият главен прокурор влиза с летящ старт и доказва, че може да прави това, което е обещал. Като обществена реакция хората по-скоро симпатизират на арестувания мнистър, отколкото на действията на главния прокурор. Това показва, че българите сме парадоксални хора – досега винаги се говореше, че пък няма арестувани високопоставени политици. Гешев показва последователност и прави заявка, че в следващите седем години прокуратурата ще води проактивна политика, коментира Стойчев.

Политолози: Нужни са политически решения, а не прехвърляне на отговорност

Последвайте канала на

Novini.bg
2537 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Обикновена "Пунта Мара"

2020.01.13 | 09:12

1

То и "герб" "влиза" така ,за кой ли път и все "бсп" е ВИНОВНО или Иван Костов?! Българиооооооооооооооооооооооооооо!!! НАРОДЕ????

Другите

2020.01.13 | 10:31

3

са принудени да карат по инерция.Инак трябваше още 1990та г.БКП да бъде забранена със закон и комунягите да бъдат пратени в Сибир.

ххх

2020.01.13 | 10:28

2

Не оправдавайте БКП,те са генезиса,причината за всички нередности и мизерията в България.

2020.01.13 | 11:48

5

da bre slugata geshev vleze sas letiasht start no vav usluga na rabotodateliat si ciganskiat premier

2020.01.13 | 10:34

4

Стойчо, кого баламосваш за летящ старт бе зеле такова.Къде са другите виновни -павлова нанков, аврамова ,стомана ,топлофикация,които са виновни за водната криза в държавата ,не само в Перник бе баламурнико..

Биг дик

2020.01.13 | 13:40

6

Е как не му омръзна на тоя лъжлив манипулатор да обикаля всички тв с лъжите си. Никой не му ЕПМ да му вярва.

Добави коментар

Водещи новини