Политолози: Нужни са политически решения, а не прехвърляне на отговорност

  • 13 януари 2020 07:25

  • 882
  • 0
Политолози: Нужни са политически решения, а не прехвърляне на отговорност
© Кадър: БТВ

Проблемът след ареста на министъра на околната среда и водите, е много сложен. Желанието за справедливост в момента е доста объркано. Това заяви пред БТВ политологът проф. Антоанета Христова съгласува отчетите на водоползване, които ВиК -та му подават.

Усещането, че Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе може да обере пешкира не е усещане за справедливост. Обществото иска още и още разкриване на истината“, обясни тя.

В исторически план всички правителства носят отговорност за водната криза, подчерта политологът.

Нено Димов остава в ареста

„Две неща са прекрачили предела на търпимост. Твърде много се говореше, но няма справедливост, както няма крайна и достатъчна истина. Хората имат нужда да получат справедливост. Арестът на Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе се вижда като справедливост от хората. Когато има подобни крайни политически действия, е необходимо много мощно говорене, за да не остане впечатление, че е изгорял един бушон“. Това каза политологът доц. Татяна Буруджиева.

„Недопустимо е това, което се случва в жителите на Перник“, отбеляза Буруджиева. "Нужни са политически решения, а не прехвърляне на отговорност“.

"Вотът на недоверие ще бъде използван от всички политически сили, за да представят най-малкото си участие в проблема. Всеки ще се опита да покаже, че и другите ще вземат участие. И тук големият проблем е в две неща. Едното е ,че за сметакна тези опити ние по-малко чуваме и разбираме какво се прави за перничани. Фактът, че над 100 хиляди души стоят без вода, е недопустим! До този момент аз не съм чула, че по един или друг начин тези хора имат вода. Те трябва да живеят като хора от 21 век. И второт нещо - политизацията на този проблем. Идеята да правиш политика е да предлагаш политически решения.Погледнете Закона за водите - за 10 години - 9 поправки", коментира Буруджиева. 

Перничани се събират за протестно автошествие с въпроса "Къде ни е водата?”

"Темата да се иска вот на недоверие кара повечето хора да си изключат телевизорите. Само управленски решения трябва да успокоят това мнение", заяви на свой ред Христова. 

Според Буруджиева третият ключов момент е управляващата партия да покаже качество в управлението. "Тук вече дори не е важно кой точно, а как точно. И от отговора на този въпрос опозицията не трябва да се възползва".

Как БСП ще стане по-единна и силна?

Според Антоанета Христова партиите, намиращи се сега в парламента, не биха отишил на крайната стъпка - предстрочни избори, тъй като всички са убедени - няма да постигнат същите изборни резултати, а някои от тях едва ли ще влязат в следващия парламент.

 

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
882 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини