Нено Димов - готов да подаде оставка?

10 януари 2020 12:04

Нено Димов - готов да подаде оставка?
©
1164 2

Задържаният вчера екоминистър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе е готов да подаде оставка, съобщават източници.

Все още не е изтекъл срокът на 24-часовия му арест.

Предстои да стане ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение.

Припомняме, спешна среща се състоя между премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и коалиционният партньор в правителството и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Министър Каракачанов беше лакочен: "Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) след това показно убийство".

Каракачанов с подробности ще подаде ли оставка екоминистър Нено Димов

Вчера, 09.01.2020 г. главният прокурор Иван Гешев беше на място в гр. Перник с оглед координация на провеждащи се действия по разследването по образувано досъдебно производство под надзора на Специализираната прокуратура по повод водната криза в града. А следователи от Следствения отдел на Специализирана прокуратура, съвместно с органите на ДАНС, КПКОНПИ и МВР извършиха действия по разследването-претърсвания и изземвания в Областна администрация – Перник, ВиК – град Перник и Министерство на околната среда и водите.

Събрани бяха доказателства за извършени престъпления от длъжностни лица, довели до проблемите с водоснабдяването в град Перник.

Вчера главният прокурор Иван Гешев се срещна и с кмета на Перник Станислав Владимиров в продължение на проведената на 22.11.2019 г. среща, във връзка с подаден от него сигнал за водната криза, причинена от експлоатацията на язовир „Студена“.

Припомняме ви, че на 27.12.2019 г. по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев разследванията на водната криза в Перник и причините, довели до нея, бяха взети на специален надзор, който се извърши лично от прокурор от Отдел „Специализиран“ във Върховната касационна прокуратура.

Бяха извършени действия от ДАНС и ГД “НП“ във връзка с разпоредена от главния прокурор на Република България проверка за спазване на Закона за управление на отпадъците и на Закона за опазване на околната среда от притежателите на отпадъци на територията на страната. Проверката беше възложена на министъра на вътрешните работи и на председателя на ДАНС на 6 януари 2020 г.

Преди да бъде отведен в ареста в Трето РПУ Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе бе разпитан в Националното следствие.

Вчера в Националното следствие  за по няколко часа на разпит бяха и бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и директорът на ВиК- Перник Иван Витанов. Извършен бе обиск и в дома на бившия  кмет на града Вера Церовска. Тримата към момента са само свидетели.

Novini.bg
1164 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
чичо от село

2020.01.10 | 12:37

1

Арест - оставка - спокойно местенце в чужбина !

Отвратен

2020.01.10 | 14:54

2

Нено Димов е най ИНТЕЛИГЕНТНИЯ министър ,за разлика от комунистическата простотия,която да я убиеш не дава оставка. Нинова дава ли оставка? Ами оня фонтан Петков?
Колко золуми направиха ама се натискат.

Добави коментар

Водещи новини