Мария Габриел с Глобалната визионерска награда на жените в бизнеса Централна Европа-САЩ

  • 10 януари 2020 11:52

  • 225
  • 0
Мария Габриел с Глобалната визионерска награда на жените в бизнеса Централна Европа-САЩ
© Фейсбук

Българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова спечели поредна престижна награда за лидерството си в защита правата на жените и равенството между половете.

Почетният комитет на Срещата на върха за жените в бизнеса в Централна Европа-САЩ й присъди отличието за 2019-та година за редицата й инициативи за насърчаване на по-голямото участие на жените в цифровия сектор и признаване на ролята им за развитие на цифровото общество и икономика.

Мария Габриел: 2020 г. ще е годината на иновациите

„Повишаването на видимостта на таланта на жените и по-голямото им участие в цифровата икономика би довело до икономически растеж, включително подобряване на социалната перспектива.

Тази награда приемам като признание за моята работа в тази посока, но и като символ на това, че въпросът за жените в науката и технологиите стои високо сред политическите приоритети на Европа. Посвещавам наградата на всички успешни жени в технологичния сектор, на онези, които се осмеляват да поемат по пътя на технологиите, но и на онези, които се колебаят, за да им служи за стимул.

На фона на бързо развиващите се технологични промени, демографския спад и недостигът на ИКТ специалисти на пазара на труда, приносът на жените може да бъде незаменима съставка за отговор на тези предизвикателства“, коментира българският еврокомисар.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова беше отличена също като една от 50-те най-влиятелни жени в киберсигурността в Европа за 2019 г. в класацията на водещото европейско списание за киберсигурност SCmagazineUK, с наградата „Жени с влияние 2018“ в категория „Талант в политиката“, наградата "Technovisionaire" за отлични постижения в научните изследвания, технологиите, иновациите и бизнеса и с най-престижната италианска награда "Златна ябълка" на фондация "Мариса Белисарио" за върхови постижения на жените.

Последвайте канала на

Novini.bg
225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини