Александър Сиди: В Перник искат вода, а не вот на недоверие

  • 06 януари 2020 16:25

  • 1510
  • 9
Александър Сиди: В Перник искат вода, а не вот на недоверие
© Нова телевизия

На опозицията това ѝ е ролята – да внася вот на недоверие. Управляващите трябва да чуят мотивите ѝ. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Това е епизод пореден от битката на Корнелия Нинова да позиционира БСП като опозиция. Негодуванието на хората в Перник не минава през вот на недоверие – хората искат вода и нищо повече. Взети са мерки в тази посока, има и командировани министри там. Не мисля, че вотът на недоверие ще реши въпроса, ще има дълги дебати, а тази тема иска действия, а не приказки, заяви Сиди.

Не мисля, че трябва да се притесняваме по някакъв начин за мнозинството. ДПС са успявали във времето да докажат, че умеят да извиват ръце с различни искания – ще видим как ще бъде този път, посочи депутатът от ВМРО.

Нинова: Безхаберие и корупция докараха кризите с боклука и водата

По думите му има риск от нова бежанска вълна към Балканите заради ескалацията на напрежението в Близкия Изток. България има своите основания да се притеснява, така че се надявам напрежението да деескалира. Държавата ни е подготвена – има ограда на границата, има охрана в жива сила, имаме своите начини за противодействие, но знаем, че ако тръгнат милиони хора, нищо не може да ги спре, подчерта Александър Сиди.

Ударът по Солеймани ще бъде усетен далеч извън Близкия изток

Той коментира и последното изказване на сръбския външен министър Ивица Дачич по отношение на българското малцинство в Сърбия, което гласи: "Българите в Сърбия са само 0.26 на сто от населението ни. Толкова са българите в Сърбия. Но България на всяка среща на Европейския съвет поставя въпроса за правата на българското национално малцинство".

Това е поредният епизод от антибългарскарта риторика на сръбската държава. Сърбите не успяха да разберат, че Югославия свърши и Сърбия е равна с всички останали държави на Балканите. Това поведение на един сръбски политик не е приемливо, особено ако искаш да вървиш към членство в Европейския съюз и НАТО, заяви депутатът.

Разбира се, че в Сърбия има българско малцинство, и разбира се, че неговите права трябва да бъдат защитени. Там върви процес на обезбългаряване на тези територии, държат умишлено региона най-бедния, заяви Сиди.

Каракачанов: В последно време Сърбия не спазва политика на добросъседство към нас

Според него българите в региона трябва да бъдат подпомагани от българската държава с образователни материали, а ако проблемите им не бъдат решени, не е изключено България да не подкрепи евентуална кандидатура на Сърбия за членство в Европейския съюз и в НАТО.

Последвайте канала на

Novini.bg
1510 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Пурко

2020.01.16 | 15:25

9

Ко туй Сиди бре?

чичо от село

2020.01.06 | 19:07

8

Перничани искат и двете , но кметът клекна пред Падишаха и виновни няма да има , ще им замажат очите.

В Перник обичат седесаро-тиквизма

2020.01.06 | 18:03

7

и не са против него, а искат вода, затова гласуваха срещу СДС и избраха правилния кмет.

2020.01.06 | 17:50

6

Много ми хареса, как натириха Корнела от Перник, а също и Гешев я разкара!

Обикновена Пунта Мара

2020.01.06 | 17:29

5

Както и онези, дето искаха само "ПАСПОРТИ" и нищо повече ли?!

Въййй

2020.01.06 | 17:16

4

Хахаха я ходи там на място и чуй хората ,тогава говори какво искат. Иначе ни е ясно ,че наказани няма да има

2020.01.06 | 16:45

3

НАЙ-ДОБРЕ СИДИ ДА БЪДЕ ИЗПРАТЕН В ПЕРНИК ДА ГИ ПИТА ЛИЧНО КАКВО ИСКАТ И ТАМ ДА СИ ОСТАНЕ.

2020.01.06 | 16:39

2

БЕЗСРАМЕН КУХАР

2020.01.06 | 16:35

1

този е по-кух отколкото изглежда

Добави коментар

Водещи новини