МС прие постановление за изпълнението на Бюджет 2020

  • 27 декември 2019 15:26

  • 1043
  • 0
МС прие постановление за изпълнението на Бюджет 2020
© Novini.bg

Министерският съвет прие Постановление за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2020 г. в срока, определен в Закона за публичните финанси - до един месец след обнародването на годишния закон за държавния бюджет, съобщават от пресслужбата на кабинета.

С постановлението се определят конкретни задължения и отговорности на разпоредителите с бюджет при изпълнението на съответните им бюджети. Конкретизират се и показателите по отделните бюджетни програми по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет, прилагащи програмен формат на бюджет, с изключение на бюджета на Народното събрание, в рамките на утвърдените с годишния закон за държавния бюджет разходи по области на политики/функционални области и бюджетни програми.

Парламентът прие Закона за държавния бюджет за 2020 г. на второ четене

Процедурите за отпускане и разходване на планираните средства в Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г., които се регламентират в постановлението, подпомагат създаването на добра организация и осигуряването на условия за прозрачност на изпълнението на държавния бюджет.

Постановлението съдейства за ефективно и ефикасно разпределение и управление на държавните финансови ресурси, както и за запазване на устойчивостта при изпълнението на държавните функции и осъществяване на основните дейности, финансирани от държавния бюджет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини