Емил Радев: Всички сме много разтревожени от безводието

  • 20 декември 2019 09:39

  • 253
  • 0
© Фейсбук/ Емил Радев

Водната криза в Перник стигна до Брюксел.

Ще се състои ли дебат по въпроса и може ли Брюксел да помогне с решение за водния режим, коментира в сутрешния блок на БНТ Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

"Всички ние сме много разтревожени от ситуацията с язовир Студена. Един такъв дебат в ЕП, за съжаление няма да напълни язовира, още повече, че заявката за този дебат ще има отрицателно въздействие и за България, тъй като едва ли не се твърди, че няма ефект от европейските средства, които се предоставят за България. Това ще бъде използвано да бъде атакувана България", каза Радев.

По същия начин стана с петицията на АМ "Струма", която се изкара от нафталина, допълни Радев.

Перник с нов режим на водата от днес

По думите му, проблемът е, че тази година притокът в язовир Студена е на практика 4 пъти по-малко, отколкото миналата година.

"Ако не се правят и ремонти, ако се губи допълнително вода и нямаме европейски средства, нещата стават още по-зле", заяви той.

Евродепутатът коментира и другата важна тема за българските превозвачи - промените по пакета "Мобилност".

Новаков за пакет "Мобилност": Прави сме били, че връщането на камиона е глупост

"Шанс имаме, особено след крайно неразумното решение камионите да се връщат в страната, в която са регистрирани, на всеки осем седмици. Това значи хиляди празни камиони да минават през Европа. В момента, когато приемаме зеления пак, когато говорим за екология, изкуствено създаваме причини за замърсяване на въздуха, да се навъртат хиляди километри с празни камиони, само и само определени държави да печелят икономически позиции", каза политикът.

Надявам се разумът да надделее, да има някакво по-разумно решение. Вариантът с делото е възможен във всеки един момент, категоричен е Радев.

Емил Радев към комисар Илва Йохансон: Какви мерки ще предприеме ЕК за присъединяването на България към Шенген?

Последвайте канала на

Десислава Станева
253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини