Депутатите решават за отлагане или отмяна на закона за социалните услуги

  • 20 декември 2019 06:46

  • 462
  • 0
Депутатите решават за отлагане или отмяна на закона за социалните услуги
© Novini.bg

В последния ден преди коледната си ваканция, депутатите ще обсъдят на първо четене четири различни законопроекта, в които е заложено отлагане или отмяна на закона за социалните услуги. Предварителната нагласа е да бъде подкрепен проектът на "Обединени патриоти", в който се предлага отлагане на действието на закона с половин година.

В последния парламентарен контрол за годината на въпроси на депутати ще отговарят регионалният министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, екоминистърът Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, министърът на правосъдието Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. и енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Очаква се парламентът да отложи с шест месеца промените в закона за социалните услуги. За тази договореност, постигната между политическите сили, съобщи още в сряда съпредседателят на парламентарната група "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

От "Атака" се оплакаха, че са изключили техни депутати от парламентарни комисии

Предложението за отлагането на действието на закона с шест месеца е разумен срок, в което време ще могат да бъдат конкретизирани и изчистени някои от определенията и нормите в закона, се посочва в мотивите на проекта на патриотите. В същото време трябва да се положат усилия и да се проведе задълбочена обществена дискусия, за да се елиминират напреженията и страховете, които законът е породил в различни обществени групи, се мотивират още от "Обединени патриоти".

Отлагането на закона с половин година се подкрепя, както от социалното ведомство, така и от опозицията в лицето на БСП.

Другите три законопроекта, включени в дневния ред, са на "Воля", на независими депутати от "Атака" и на независимия депутат Ангел Исаев. "Воля" предлага отлагане действието на закона с 1 година, от "Атака" настояват за цялостната му отмяна, а проектът на Исаев предвижда навсякъде терминът "социални услуги" да бъде заменен със "социална подкрепа".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини