"Воля" продължава да настоява Законът за социалните услуги да бъде отложен с една година

  • 19 декември 2019 13:20

  • 219
  • 0
 "Воля" продължава да настоява Законът за социалните услуги да бъде отложен с една година
© Novini.bg

ПГ "Воля-българските родолюбци" продължава да настоява влизането в сила на Закона за социалните услуги да бъде отложено с една година. Вчера социалната комисия прие срок от шест месеца, предстои утре окончателното гласуване в пленарната зала.

Днес депутатите на Веселин Марешки се срещнаха по темата със социалния министър Деница Сачева. От миналата седмица тя започна разговори с всички парламентарни групи.

Отложиха Закона за социалните услуги с 6 месеца

"Воля" внесе миналата седмица законопроект за отлагане влизането в сила с една година, ще продължим да отстояваме тази позиция и така ще гласуваме и в залата, обяви Елена Пешева, член на комисията по образование. Според парламентарната група има текстове, които позволяват двусмислено тълкуване и опасения за безграничната власт на неправителствени организации, които са регистрирани не само в България, но и в чужбина.

Основният въпрос, според Пешева, е дали някой не се опитва да прокара чужди идеологии у нас.

НПО-та и до момента имат малка роля при предоставянето на социални услуги, това са най-вече сдружения на родители на деца с увреждания или на хора, чиито близки имат проблеми, на свой ред подчерта Деница Сачева. МТСП, категорична беше тя, не плаща за предоставянето на социални услуги на неправителствени организации. Нашата работа е да гарантираме че както държавата, така и общините се грижат за благосъстоянието на нашите деца. Ние сме притеснени, не защото някой се опитва да прокара чужда идеология, а защото някой може да използва темата за съзнателна дестабилизация на държавата, посочи още министърът. И ако продължава радикализация на протестите, може би трябва да търсим друга причина за това, добави Деница Сачева.

Деница Сачева: В България не се отнемат деца заради бедност

Последвайте канала на

Novini.bg
219 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини