Наградени са два проекта на МВР в конкурс за добри практики в държавната администрация

  • 14 декември 2019 17:02

  • 550
  • 0
Наградени са два проекта на МВР в конкурс за добри практики в държавната администрация
© Novini.bg

Наградени са два проекта на МВР в конкурса за добри практики в държавната администрация, който се организира от Института по публична администрация към Министерския съвет всяка година, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В категория "Технологични решения" на второ място е отличена Дирекция "Комуникационни и информационни системи"/ДКИС/ за практиката "Интегриране на системите за сигурност на МВР чрез използване на информацията от Интегрираната информационна система за сигурност (ИАСС) и Интегрираната система за управление на структурите с компетенции по предотвратяване и/или овладяване на кризи от различен характер".

Министър Младен Маринов представи общата картина по проблемите на миграцията

Интегрирането на системите за сигурност включва използването на информация от три системи, системи за видеонаблюдение на МВР и Столична община и Географска информационна платформа на МВР.

Практиката е уникална за държавната администрация и разработена така, че може да намери приложение във всички общини в страната и изградените системи да обменят информация с ИАСС", е посочил директорът на ДКИС Младен Петров при приемането на наградата.

В категорията "Социална отговорност", също с втора награда, е отличен проектът "Остани чист, кажи НЕ на корупцията" на Дирекция "Вътрешна сигурност". Традиционните ни подходи са успешни и дават резултат за подобряване на средата, но не са достатъчни, необходими са иновативни методи, затова през последните две-три години потърсихме международния опит за надграждане на разследванията с нови форми за борба с корупцията и въздействие спрямо служителите на МВР, е отбелязал директорът на "Вътрешна сигурност" Румен Ганев. Според него най-ефективното лекарство срещу корупцията е превенцията. Проектът е спечелил и първо място като международна награда между 36 проекта в Европа пред декември т.г.

ВАС отмени текстове от Наредбата за работното време, дежурствата и почивките на служителите на МВР

Последвайте канала на

Novini.bg
550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини