Деница Сачева обсъди Закона за социалните услуги с митрополити на Светия Синод

  • 13 декември 2019 17:13

  • 785
  • 2
Деница Сачева обсъди Закона за социалните услуги с митрополити на Светия Синод
© МТСП

Министърът на труда и социалната политика Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е проведе среща с митрополитите на Светия Синод Техни Високопреосвещенства Ловчанския митрополит Гавриил, Варненския и Великопреславския митрополит Йоан, Неврокопския митрополит Серафим, Врачанския митрополит Григорий, Видинския митрополит Даниил, Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим.

На срещата беше обсъдено становището на Българската православна църква по Закона за социалните услуги. Министър Сачева запозна висшите духовници с основните принципи, залегнали в нормативния акт, като ги увери, че той няма за цел да регламентира незаконни и необосновани намеси в семействата, провеждане на антисемейни политики или отнемане на деца от техните родители. По думите й е необходимо да се изготви регламент и карта на пазара на социалните услуги, за да бъде повишено качеството им. Има нужда и от повишаване на квалификацията и допълнително мотивиране на социалните работници, добави тя.

ГЕРБ: Ясно заявяваме отново - никой няма да отнема деца

Висшите духовници подкрепиха отлагането на Закона за социалните услуги, с което ще се даде време за диалог по конкретните текстове и настояха Българската православна църква да участва в обсъждането им, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
785 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.13 | 17:21

1

митрополитите да си гледат черквите, децата са си наши

Joro

2019.12.14 | 21:26

2

ДА ДЕЦАТА СА НАШИ НО И МИТРОПОЛИТИТЕ СА ПРАВИ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУША ЦЪРКВАТА ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ НАРОДА БОГ НАПРЕД И НИЕ СЛЕД НЕГО

Добави коментар

Водещи новини