Илияна Йотова: 10-годишно управление на ГЕРБ уморява

  • 13 декември 2019 16:45

  • 3393
  • 29
Илияна Йотова: 10-годишно управление на ГЕРБ уморява
© Кадър: Нова телевизия

В момента се води проверка от страна на НСО и Военната прокуратура и не знам нищо повече от това, което знаят всички по темата. Но силно се надявам детето да се оправи час по-скоро, стискам палци детето да оцелее и да оздравее бързо. Това сподели в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , по повод инцидента с блъснатото дете от кола на НСО.

,,Противопоставянето между президентството и правителството е една сага, която не е от вчера. Няма да бъда арбитър, тъй като това са две различни институции, две различни личности с различни визии за развитието на България. Според мен обаче прозира страх от един евентуален втори мандат на Радев като президент'', коментира Йотова за отношенията между президента и премиера, като уточни, че все пак до следващите избори за президент има достатъчно време.

От НСО с подробности за блъснатото дете и служителя зад волана

,,С президента си говорим по въпроси, които интересуват българското общество - да, понякога спорим, но няма конфликт в нашата президентска двойка'', допълни вицепрезидентът.

,,Според разбиранията на изпълнителната власт обединението на нацията се състои в това президентството да слуша правителството - това няма как да се случи'', каза още тя.

,,Венецианската комисия е орган на Съвета на Европа и тя дава една препоръка. Самата аз съм категоричен противник на това европейски практики и норми да се налагат в българската действителност, защото се получава едно изкривяване, когато не се отчитат някои местни специфики. Трябва една обществена дискусия по темата, защото такова решение не може да се вземе в рамките на едно извънредно съботно заседание на Министерски съвет'', обясни Йотова по повод предложението независим главен прокурор да следи главния прокурор на България.

,,Трябва да се запази принципа на разделение на властите, но нека да се направи едно умно предложение, а не емоционално'', посочи Йотова.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , коментира и идеята за конституционни промени, лансирана от държавния глава. По думите ѝ от ГЕРБ се противопоставят на подобна идея, само защото е била предложена от президента.

,,Казват, че няма да го приемат, защото е идея на президента... тогава кой не иска диалог? Пак казвам - води се кампания срещу евентуален втори мандат на Румен Радев. Той беше обвиняван в какви ли не грехове от управляващите'', сподели тя.

На въпрос дали президентът може да се включи в следващите парламентарни избори и дали има политически амбиции Йотова подчерта, че всичко може да се случи, тъй като ''10 години във властта и 10 години да си премиер уморява''.

Тя изрази мнението, че на този етап няма никакъв сблъсък между Корнелия Нинова и Сергей Станишев.

,,Няма сблъсък. Има Конгрес на БСП следващата година и ако Станишев иска да бъде алтернатива на Нинова, тогава ще има сблъсък, сега е просто медиен шум'', разясни тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
3393 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар

2019.12.13 | 16:59

3

ами махни се от поста си де.бела , нагла червена свиньо!


Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.12.13 | 17:26

7

А 50 годишно управление на БСП/БКП не уморява!

2019.12.13 | 17:33

8

Уморява скоро ще станат 30 години още не могад да окрадът останалото от бай Тошо

2019.12.13 | 17:06

4

Тая рошава маймуна да мълчи е по добре

2019.12.13 | 16:53

1

ВИЕ СОЦИАЛИСТИТЕ СЕ АБСОЛЮТНИ ИЗРОДИ, ЦЯЛОТО БКП ТРЯБВА ДА ИЗМРЕ ЗА ДА ВЪРВИ НАПРЕД БЪЛГАРИЯ.

До мадам Йон9ова

2019.12.13 | 17:23

6

Мадам,преди да посочите прашинката в окото на другия,махнете гредата от своето!!И ако сте с къса памет - то така ви е удобно, мадам моралистке!!Помните ли израза - нищо не е забравено,никой не е забравено???

2019.12.13 | 18:02

14

O6TE POMNIM ZAPLATITE OT 3- DOLARA NA MESTS KOITO POLU4AVAHME PRI UPRAVLENIETO NA -4ERVENITE BSP(BKP) NE SME ZABRAVILI

дам

2019.12.13 | 18:24

15

Тази се прави на разсеяна ...
А годината протести срещу кабинета на Орешарски не омръзнаха ли.
Всеки ден протести и не подадохте оставка.
Докаратхте полицаи от цяла България , заградихте с огради парламента и се правихте , че нищо не е станало.

Gost

2019.12.13 | 17:13

5

да та ева у червената парамтия

Реалист

2019.12.13 | 18:40

17

Ами спечелете поне едни избори.......”Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш” Вие Червените Боклуци не можете нищо,а само с искане не става!!!

2019.12.13 | 16:54

2

Бойко не ви довърши и сгреши. Но пак нямаше шансове.

Добави коментар

Водещи новини