Министър Аврамова коментира стачката на автобусните превозвачи

  • 13 декември 2019 11:43

  • 543
  • 1
Министър Аврамова коментира стачката на автобусните превозвачи
© Булфото (архив)

"Приемам стачката на автобусните превозвачи като опит за показване на проблемите, които трябва да бъдат решени", каза министърът на регионалното развитие Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно пред журналисти в Народното събрание за тол системата.

"Аз приемам тази стачка на автобусните превозвачи като опит за показване на проблемите, които трябва да бъдат решени. Категорично смятам, че тол таксата не е проблем както за автобусните превозвачи, така и за всички тежкотоварни превози, които трябва да заплащат на база изминато разсотяние. Обществото също потвърди с направеното от нас проучване, че подкрепя тази реформа и този модел на таксуване", каза още Аврамова.

Автобусните превозвачи излизат на протест

Според нея проблемите, които имат автобусните превозвачи са от друго естество. "Първо, нерегламентираните превози. Това е тема, по която трябва да се работи. Второто, което притеснява превозвачите са дългосрочните договори, които имат с общините. Там мое лично мнение е, че може да се помисли за промяна в Закона за обществените поръчки и възможност при такова форсмажорно обстоятелство, каквото е въвеждане на задължителна тол такса за автобусните превози, те да имат възможност за актуализация на тези дългосрочни договори", каза още Аврамова.

Тя обърна внимание, че тарифите са намалени значително почти наполовина таксите за използване на републиканската пътна мрежа след диалог.

"До 1 март ще въведем тол системата. Смятам, че с общи усилия постепенно ще въведем и ще заработи нашата система за таксуване", допълни още министърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз

2019.12.13 | 13:00

1

Е тая май още не е изтрезняла от нощес. Алкохоличка ки е или е е неадекватна по рождение. Май май е следащия изгорял бушон

Добави коментар

Водещи новини