Депутатите ще проведат разисквания за предотвратяване на опасността от воден режим

  • 13 декември 2019 07:19

  • 261
  • 1
Депутатите ще проведат разисквания за предотвратяване на опасността от воден режим
© Novini.bg

Депутатите ще проведат разисквания за предотвратяване на опасността от воден режим. Това предвижда програма за работа на Народното събрание. Разискванията са свързани и с необходимостта от инвестиции в инфраструктурата на ВиК сектора с цел подобряване на качеството на услугата.

Разискванията бяха инициирани от ПГ на „БСП за България“ и в тях ще участва министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. Заедно с искането за разисквания от БСП внесоха и проект на решение. От опозицията предлагат в срок до 31 април 2020 г. министърът на регионалното развитие да подготви и да внесе в Народното събрание Закон за ВиК. Идеята е законопроектът да гарантира дългосрочно решение на проблемите в сектора, в това число и социална поносимост на цените на ВиК услугите и въвеждане на водни помощи. Социалистите предлагат още в срок до 30 септември 2020 г. министърът да предложи на Министерски съвет и актуализация на Стратегията за развитие на ВиК сектора.

Отлага се въвеждането на по-строг воден режим в Перник

В 11.00 часа ще се проведе и петъчният парламентарен контрол. В него ще участват 9 министри от кабинета „Борисов“ 3. На депутатски питания ще отговарят министърът на околната среда Нено Димов, на социалната политика Деница Сачева, на правосъдието Данаил Кирилов и на земеделието Десислава Танева.
Преди това депутатите ще се занимаят с промени в Закона за ограничаване изменението на климата на първо четене.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
261 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????

2019.12.13 | 09:28

1

За какво ще се МЪЧАТ горките,а просто не вземат да ПРОЧЕТЪТ това което е НАПИСАНО по времето на Иван Костов по този проблем ,примерно?!

Добави коментар

Водещи новини