Цвета Караянчева разговаря с Великия магистър на Малтийския орден 

  • 12 декември 2019 15:11

  • 487
  • 0
Цвета Караянчева разговаря с Великия магистър на Малтийския орден 
© Народно събрание

Отличните отношения между Република България и Суверенния орден на Св. Йоан от Йерусалим потвърдиха на срещата си председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и Великият магистър на Суверенния Малтийски орден Джакомо Далла Торе дел Темпио ди Сангуинето, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на парламента благодари за помощта, която получава страната ни от Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта за хората в нужда. По думите ѝ тя е израз на голяма сърдечност, съпричастност и истинско благородство.

Великият магистър на Малтийския орден ще е на държавно посещение у нас

Подчертано беше, че България оценява благородната и хуманитарна дейност на Ордена, основана на общи ценности и последователни усилия в подкрепа на човешкия живот и достойнство, на уязвими хора, деца и възрастни хора, хора в нужда.

За мен е удоволствие за първи път да бъда на посещение във Вашата страна и то в годината, когато честваме 25 години от установяването на нашите дипломатически отношения, отбеляза Великият магистър на Суверенния Малтийски орден Джакомо Далла Торе дел Темпио ди Сангуинето. Той допълни, че е впечатлен от сърдечния и топъл прием в България.

Гостът потвърди желанието на Ордена да продължи да работи в подкрепа на българския народ, особено за тези, които са в нужда. Той допълни, че с неговия екип са впечатлени, че България е отворена към решаването на всички социални проблеми.

Радев към Великия магистър на Малтийския орден: Заедно ще продължим да отстояваме хуманните ценности

Джакомо Далла Торе дел Темпио ди Сангуинето заяви още, че в страната ни има баланс в отношенията между различните религии и посочи този факт като пример, че само така може да има мир в света. Наличието на съгласие, както това е в България, ни дава надежда, допълни той.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че в страната ни не се допуска изостряне на отношенията на религиозна основа, има баланс и всеки спокойно изповядва своята религия. Тя информира госта, че приоритет за България е образованието, като основна цел е да бъдат приобщени социалните групи, чиито деца не посещават училище. Споделено беше, че в днешното динамично икономическо развитие са необходими подготвени хора, които бързо и успешно да се реализират в страната.

Двамата бяха единодушни за нарастващата необходимост от качествена подготовка и образование в епохата на глобалната световна мрежа днес.

След срещата Джакомо Далла Торе дел Темпио ди Сангуинето разгледа пленарната зала и поздрави група учиници от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт от Пазарджик, които днес бяха гости на парламента.

Последвайте канала на

Novini.bg
487 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини