Екатерина Захариева ще участва в Среща на Съвета на министрите на външните работи на ЧИС в Гърция

  • 12 декември 2019 10:18

  • 244
  • 0
Екатерина Захариева ще участва в Среща на Съвета на министрите на външните работи на ЧИС в Гърция
© МВнР

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще участва в 41-та Среща на Съвета на външните министри на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) на 12 и 13 декември в Атина, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Срещата е заключителна проява на гръцкото ротационно председателство, което продължи от юли до декември 2019 г. В рамките на срещата ще се състои официална церемония за поемане на ротационното председателство на ЧИС от Румъния за периода 1 януари-30 юни 2020 г.

На срещата външните министри ще объсдят перспективите за по-нататъшно развитие на сътрудничеството в рамките на ЧИС, реформирането и адаптирането на организацията към съвременните предизвикателства, развитието на взаимодействието между ЧИС и ЕС,  сътрудничеството на ЧИС с международни организации.

Екатерина Захариева ще участва в Съвета "Външни работи" в Брюксел

Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество е международна регионална икономическа организация на страните от Черноморския регион, учредена през 1999 г. В нея членуват Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.

По време на българското председателство на ЧИС , на 40-та Среща на Съвета на министрите на външните работи на 29 юни 2019 г. в София единодушно бе взето решение за одобряване кандидатурата на Република Северна Македония за член на ЧИС.

Екатерина Захариева: ЕС трябва да подкрепя и вдъхновява Африка в реформите

България бе ротационен председател на ЧИС от януари до юни 2019 г. Българското председателство бе под мотото „Море от възможности“ с основни приоритети, насочени към развитието на регионалното сътрудничество в областта на културата, транспорта и опазване на околната среда.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини