Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел и ще се срещне с Йенс Столтенберг

  • 12 декември 2019 07:26

  • 319
  • 1
Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел и ще се срещне с Йенс Столтенберг
© gettyimages (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва в заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе днес и утре в Брюксел, съобщиха от правителствена информационна служба.

Това ще бъде първата среща на върха на ЕС, ръководена от Шарл Мишел след избирането му за председател на Европейския съвет от лидерите на ЕС на 2 юли 2019 г. В Брюксел държавните и правителствени ръководители ще обсъдят изменението на климата и дългосрочния бюджет на ЕС, както и Брекзит и подготовката за преговорите по бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство след оттеглянето му. Сред останалите теми, които ще бъдат обсъдени на заседанието на европейските лидери, са идеята за провеждане на Конференция за бъдещето на Европа, партньорството между ЕС и Африка, реформата на Световната търговска организация. В Брюксел лидерите от ЕС-27 ще направят преглед на постигнатия напредък по изпълнението на изявлението, направено на срещата на върха на държавите от еврозоната от юни 2019 г. 

Борисов за Радев: Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще се срещне и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Главната квартира на Северноатлантическия алианс в Брюксел. Укрепването на общото сътрудничество в сферата на сигурността и отбраната ще бъде сред основните теми на срещата. Във фокуса на разговора ще е и напредъкът по изпълнението на общите задачи в контекста на съвременните световни предизвикателства, както и съвместните военни учения в рамките на НАТО. Йенс Столтенберг беше на посещение у нас през март тази година по покана на българския министър-председател. Преди по-малко от месец Борисов и Столтенберг проведоха телефонен разговор, който още веднъж затвърди доброто партньорство в сферата на засилването на трансатлантическата връзка и опазването на световния мир и сигурност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
319 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ясно!

2019.12.12 | 08:36

1

Ясно за какво е срещата...-да ни натресат пак някой...,,координационен център на НАТО"...-ставаме жива мишена за руските ракети...

Добави коментар

Водещи новини