ДПС: Изборът на Цацаров за шеф на КПКОНПИ е правилен

  • 11 декември 2019 16:33

  • 706
  • 3
ДПС: Изборът на Цацаров за шеф на КПКОНПИ е правилен
© Кадър: Нова телевизия

Докато нямаме ценностна база по отношение на корупцията, няма и как да имаме ефективност по отношение на корупцията. Обществото ни трябва да има нетърпимост към корупционните практики. Когато има нетърпимост, никой няма да може да заобикаля законите. Това заяви в предаването ''Плюс-минус'' в ефира на Нова телевизия народният представител от ДПС Ерджан Ебатин.

,,Политическата система трябва да покаже воля за борба с корупцията, така че изборът Сотир Цацаров да оглави КПКОНПИ е в правилната посока, тъй като това е и признание за неговите качества като личност'', допълни Ебатин.

Относно избора на независим главен прокурор, който да съблюдава главния прокурор на страната, депутатът изрази надежда политическите партии да подходят по-сериозно по този въпрос, отколкото по темата с партийните субсидии.

Сотир Цацаров е новият председател на КПКОНПИ, следобед подава оставка като главен прокурор

,,Този механизъм трябва да бъде изпипан, за да не се окаже лост за личностно противодействие. Самата идея за контрол е добра, но нека да бъде уточнено как ще стане'', заяви още Ебатин за фигурата на т.нар. независим прокурор.

На въпрос за партийните субсидии депутатът от ДПС подчерта, че проблемът не е толкова в размера на субсидията, а по-скоро схемата, по която тя бе договорена, обвинявайки ГЕРБ и БСП в съглашателство.

,,Когато става въпрос за финансиране на политически партии, трябва да подхождаме отговорно и между партиите не трябва да има скрит диалог. Хората трябва да знаят какви са принципите на финансиране'', уточни в заключение Ерджан Ебатин от ДПС.

Последвайте канала на

Novini.bg
706 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.12.11 | 16:40

1

Ами как няма да е правилен ,като ви пази от безобразия ,самоволия ,безнаказаност и грабеж на държавата

2019.12.11 | 16:46

2

85% от българския народ казва че за 7 години нищо амоа нищо не е направил за българските граждани и народ ,а тоя говори за правилен .Не вие срам да говорите глупости .

Бай Иван 2

2019.12.12 | 05:52

3

Само това че ДПС го подкрепя е достатъчно ,за да разбереш че не е правилен.

Добави коментар

Водещи новини