Правителството прие Наредба за концесиите за добив на минерална вода

  • 11 декември 2019 12:40

  • 411
  • 0
Правителството прие Наредба за концесиите за добив на минерална вода
© Pixabay

Правителството одобри Наредба за концесиите за добив на минерална вода, съобщиха от правителствената пресслужба.

Приемането ѝ е свързано с влизане в сила на новия Закон за концесиите от 02.01.2018 г., според който концесиите за добив на минерална вода се предоставят и изпълняват при условията и по реда на Закона за водите.

Наредбата определя реда за извършване на подготвителни действия и за провеждане на процедурата за предоставяне на концесиите за добив на минерални води изключителна държавна собственост и публична общинска собственост. Утвърждават се условията за изпълнение, изменение и прекратяване на концесионните договори за добив на минерални води.

Правителството одобри 8 835 770 лв. за обезщетения в сферата на образованието

Откриването на процедурата за предоставяне на концесия и определянето на концесионера се извършва с решение на концедента. Концедент за добив на минерални води изключителна държавна собственост е Министерски съвет, а за добив публична общинска собственост - Общинският съвет. Осигуряването на извършването на подготвителните действия и организацията по провеждането на процедурата за предоставяне па концесия са в компетенциите на министъра на околната среда и водите за държавните концесии, и на кмета на общината за общински те концесии.

Концедентът взема решение за приемане или отказ за изменение на концесионен договор по предложение съответно на министъра на околната среда и водите или кмета на общината. Те сключват концесионния договор и осъществяват контрола върху изпълнението му.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
411 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини