Александър Ненков: Не можехме да поставим бюджета под угроза заради една субсидия

  • 10 декември 2019 16:51

  • 594
  • 2
Александър Ненков: Не можехме да поставим бюджета под угроза заради една субсидия
© Нова телевизия

Позицията на ГЕРБ беше ясна още в началото на заседанието – партийната субсидия да бъде 1 лев. Вслушахме се в гласа на хората, но понякога парламентаризмът изисква да приоритизраш. Нашите коалиционни партньори казаха, че няма да подкрепят бюджета, а ние не можехме да си позволим заради една субсидия да поставим под риск може би най-добрия бюджет в последните години. Това каза в предаването "Плюс-минус" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков по повод определянето на 8 лева субсидия на глас за партиите в бюджета за 2020 година.

Понякога нямаш необходимия брой депутати, за да постигнеш това, което искаш. В крайна сметка държавният бюджет е най-важният закон и не може да го поставяме под угроза заради 20 млн. лева, заяви Ненков.

Валери Симеонов: Не сме рекетирали никого за партийните субсидии, Ментата лъже

Той призна, че ГЕРБ ще понесе негативи заради приемането на решението за партийните субсидии. Това са правилата, това е демокрацията, така са разпределени силите в парламента - ние нямаме 121 народни представители, посочи Александър Ненков.

8 лв. партийна субсидия за 2020 г., реши парламентът

По повод приетия на извънредно заседание на правителството в събота проектозакон, с който трябва да се осигури механизъм за независимо разследване на главния прокурор и ограничаване на безконтролната му власт, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ заяви: "Това е важен елемент за отпадане на унизителния механизъм за сътрудничество и проверка на българската съдебна система. Надяваме се, че ще имаме и широка подкрепа в пленарна зала и няма да се наложи да се съобразяваме с коалиционните си партньори".

Независим експерт ще разследва главния прокурор

Последвайте канала на

Novini.bg
594 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тоя младеж

2019.12.10 | 18:30

2

Без връзките на майка си и баща си ще умре от глад.

2019.12.10 | 17:09

1

РУСКАТА ГАЗ ЯВНО ОПРАВДАВА ВСЯКА ЛЪЖА

Добави коментар

Водещи новини