Дариткова: За България е приоритет отпадането на мониторинговия механизъм и влизането в Шенген

  • 09 декември 2019 19:16

  • 409
  • 1
Дариткова: За България е приоритет отпадането на мониторинговия механизъм и влизането в Шенген
© Пресцентър ГЕРБ

Част от приоритетите на България, които тя поставя пред новата Европейска комисия, са окончателното отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка и влизането на страната в Шенгенското пространство. Това каза в Брюксел председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е пред участниците в 30-ата среща на върха на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Сред присъстващите на дискусията бяха и президентът на ЕНП Доналд Туск, председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, еврокомисари – включително и българският комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

"Приоритет на новата Европейска комисия е борбата с климатичните промени. Важно е икономиките на страните от ЕС да не се поставят в залог на тази борба, тъй като едва десет процента от замърсяването на въздуха в световен мащаб идва от Европа“, подчерта д-р Дариткова. Други приоритети, които бяха обсъдени днес, са цифровизацията и обменът на данни.

Еврокомисар: Влизането на България, Хърватия и Румъния в Шенген ще подсили още повече пространството

 

Последвайте канала на

Novini.bg
409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.09 | 21:20

1

НЯМА ДА СТАНЕ, ОБЯСНИХА ВИ ВЕЧЕ ЗАЩО.

Добави коментар

Водещи новини